Svært nær OL-finale – men Malin sprakk

Malin Westerheim lå an til finale gjennom nesten hele kvalifiseringen, men maktet ikke presset i OL-halvmatchen.

Malin Westerheim lå an til finale gjennom nesten hele kvalifiseringen, men maktet ikke presset i OL-halvmatchen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Malin Westerheim fra Krapfoss Sportsskytterlag gjorden jobben i første del av halvmatchen, men fikk det tøft i stående. Dermed ble det ingen finale nå heller.

DEL

Malin Westerheim ble til slutt nr. 17 i kvalifiseringen, der 37 kvinner stilte til start. Hun lå på en trygg finaleplass veldig lenge, men det ble vanskelig for Malin i stående, der hun kun skjøt 185 på sine 20 skudd. Totalt fikk Malin 578 poeng.

22-åringen startet strålende og lå i tetsjiktet fra første skudd under kvalifiseringen på halvmatch. Hun skjøt to niere i knestående, og lå på 3. plass etter den første av de tre stillingene, med 198 og hele 14 innertiere. Olivia Hofmann (199/12) fra Østerrike og italienske Petra Zublasing (199/13) var de to eneste som matchet Krapfoss-skytteren i knestående.

I liggende var det mer variert skyting, og Malin raste litt nedover på listene. Med seriene 97/4 og 98/4 lå Malin likevel på 5. plass etter kne og ligg. Men marginene til en finaleplass var blitt mindre.

Krapfoss-jenta ventet veldig lenge før hun startet sin stående skyting, etter forholdsvis raske serie både i knestående og liggende. Og det var tydelig at OL-alvoret preget 22-åringen. Finaleplassen var hardt truet under de siste seriene, og med seriene 93/1 og 92/3 holdt det ikke for Malin, som endte på 17. plass totalt etter 60 skudd og det man må kunne kalle en liten sprekk, spesielt i siste ståendeserie. Det ble skutt svært ustabilt med mye bom fra mange i stående, noe nervene nok må ta mesteparten av skylden for.

Zublasing fra Italia vant kvaliken med 589 poeng, og det krevdes 582 for å komme til finalen. Det hadde Malin Westerheim definitivt inne, men 22-åringen lyktes altså ikke.

I finalen var tyske Barbara Engleder sterkest, og vant gullet i tett kamp med et par kinesere.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken