Cheerleaderne fra SC Rebels: Overrasket med to gull

Junior-suksess: SC Rebels Dynamite fra Son leverte knallsterkt i «Norwegian Open» i helgen. De stakk faktisk av med seieren i konkurransen. Foto: privat

Junior-suksess: SC Rebels Dynamite fra Son leverte knallsterkt i «Norwegian Open» i helgen. De stakk faktisk av med seieren i konkurransen. Foto: privat

Artikkelen er over 2 år gammel

Cheerleaderne fra SC Rebels leverte bedre enn hva noen hadde forventet i «Norwegian Open» og to av lagene kunne ta med seg gullet hjem til Son.

DEL

Den lokale cheerleaderklubben er knapt to år gammel, men har hatt en god utvikling etter oppstarten. I helgens konkurranse stilte de med hele fem lag. Tre av dem deltok i konkurranser, mens utøverne fra de to yngste lagene hadde oppvisning.

Først var det seniorene som skulle i aksjon og den lokale klubben deltok med laget SC Rebels Mafia i klassen «All Girl Elite». Selv om laget er nytt av året, klarte de utrolig nok å gå til topps på første forsøk. Men det skulle ikke skje uten dramatikk i forkant.

Krise-oppkjøring

En av utøverne knakk en finger rett før helgens begivenhet.

– Når et cheerleader-lag mister en utøver så kort tid før en konkurranse, så er det ikke noe mindre enn en krise, forteller hovedtrener Sandra Klavenes.

– I vår idrett er det nesten umulig å sette inn noen andre i posisjonen til en som blir skadet så kort tid i forkant. Dette er fordi man gjerne utfører de ulike sekvensene i mindre grupper, hvor alle har spesifikke oppgaver. I tillegg må de ulike gruppene være så ekstremt samkjørte og stole ett hundre prosent på hver andre, sier hun.

Heldigvis fikk de gjort noen forenklinger i rutinen, slik at de klarte seg med en jente mindre. Da er det også meget imponerende å ta gull i tillegg.

TIL TOPPS: SC Rebels Mafia tok gull i klassen «All Girl Elite»

TIL TOPPS: SC Rebels Mafia tok gull i klassen «All Girl Elite» Foto:

Juniorene klinket til

I den neste konkurransen var det juniorene som skulle vise seg fram. Her var den lokale klubben representert med to lag.

I kategorien «All Girl Median» deltok SC Rebels Divas og de havnet til slutt på en fin 10. plass.

I kategorien «Coed Median», som er for lag bestående av gutter og jenter, deltok SC Rebels Dynamite. De fikk det meste til å stemme og tok gull.

Dermed ble det en meget hyggelig helg for distriktets cheerleader-klubb. Hovedtrener Sandra Klavenes hadde all grunn til å være stolt.

– Vi hadde et håp at vi skulle klare å få to lag på pallen denne helgen, men at vi skulle komme hjem med to gull er over forventning. Det er jo bare helt utrolig at første gang vi klarer å stå øverst på pallen, så gjør vi det like godt med to lag, avrunder den blide hovedtreneren.

Artikkeltags