Ås-spiller sparket kattunge - utestengt i tre kamper

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Dommeren var på vei for å bære kattungen av banen under kampen mellom Ås og Rakkestad på fredag, da Ås-spilleren kom han i forkjøpet og sparket katten av banen. Det førte til direkte rødt kort og utestenging.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det skriver dagbladet.no.

Det var under 4. divisjonskampen mot Rakkestad at hendelsen skjedde. Med drøye 20 minutter igjen til slutt kom den unge spilleren på banen og sparket til katten da den løp ut på banen. Det førte til direkte rødt kort.

Nå har også Østfold fotballkrets valgt å utestenge spilleren fra tre kamper på grunn av hendelsens alvorlighetsgrad.

- Sånn oppfører man seg ikke, det er rett og slett dårlig oppførsel som grenser mot dumskap. Vi synes dette er en handling som bidrar til å svekke fotballens omdømme. Det er barn til stede på en fotballkamp som ser på, og det at noen sparker til en katt gjør inntrykk på både små og store, sier daglig leder Øyvind Strøm til Dagbladet.

Lagene spiller i samme divisjon som Moss 2 og HSV.

Skulle bæres av banen

Dommeren var på vei for å bære katten av banen, da Ås-spilleren kom ham i forkjøpet og sendte katten av banen på en langt mindre fredfull måte. Katten skal derimot ha løpt av banen for egen maskin etter sparket.

Ifølge Ås-trener Ansgard Birkeland skal spilleren ha beklaget sparket i etterkant.

- Vi ønsker ikke å se slike episoder. Spilleren som gjorde det har beklaget på det sterkeste, sier han.

- Det var tankeløshet av en ung gutt som kom inn som innbytter. Han var litt stresset fra før av, og da katten var i veien for ham mistet han rett og slett litt hodet. Det er stygt å sparke til et dyr, men katten sprang heldigvis avgårde, sier Birkeland. 

Artikkeltags