Bakken i Moss Skiklubb blir eneste norske hoppdommer i Ski-VM

 Knut A. Bakken blir Norges eneste hoppdommer i Ski-VM i Holmenkollen, og sammen med fem utenlandske dommere skal han ha ansvaret for alle hopp og kombinertøvelsene.

Knut A. Bakken blir Norges eneste hoppdommer i Ski-VM i Holmenkollen, og sammen med fem utenlandske dommere skal han ha ansvaret for alle hopp og kombinertøvelsene. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Knut A. Bakken fra Moss Skiklubb blir Norges eneste hoppdommer under Ski-VM i Holmenkollen i februar og mars.

DEL

Og den internasjonale hoppdommeren fra Rygge kan få et travelt mesterskap.

– Det er seks dommere som skal dele på alle dommeroppgavene i VM, og de skal ha ansvaret for hopp i stor bakke, hopp i liten bakke, lagkonkurranser i begge bakkene, og de tre kombinertkonkurransene.

– Siden fem av dommerne skal i aksjon i hver konkurranse, ligger det an til at Knut A. Bakken blir veldig aktiv i VM, sier Harald Blakseth.

Skidommerlauget

Blakseth er nestleder i Norges Skidommerlaug (NSDL).
NSDL er en organisasjon for norske stil og måledommere og TD’er (teknisk delegerte, red.anm.) for spesielt hopp og kombinert.
Det er NSDL som oppnevner dommere når Norges Skiforbund får oppdrag fra det internasjonale skiforbundet (FIS).

Knut A. Bakken har vært internasjonal hoppdommer i mange år, og han er nå inne i en travel sesong. I disse dager er han i Sapporo i Japan for å dømme kommende helgs verdenscup i hopp.
 Moss Avis fikk derfor ikke snakket med Bakken i går.

Les også: Skihopper Sara Gunnerud har vært på sommertrening i Sverige

Sist og først

Hans sønn, Knut Erik Bakken, som fortsatt er aktiv skihopper og hoppdommer på nasjonalt nivå, er glad på sin fars vegne.

– Dette gleder han seg veldig til. Pappa dømte i det siste verdenscuprennet før gamle Holmenkollbakken ble revet, og nå får han dømme det første store rennet i den nye bakken. Det blir litt spesielt, sier Knut Erik Bakken.

Den andre helgen i februar skal Bakken senior dømme under prøve-VM i skiflyging i Vikersund. Tidligere har han også dømt under VM i skiflyging i Planica.

Men, Bakken blir ikke Norges dommer under neste års VM i skiflyging i Vikersund. Den oppgaven får Sigbjørn Norman.

Må snart gi seg

– Hvorfor er akkurat Knut A. Bakken valgt ut til å være Norges dommer under Ski-VM?

– Skidommerlauget lar slike store oppgaver gå på rundgang. Knut A. Bakken har vært en internasjonal dommer i mange år nå, og siden man må gi seg som internasjonal hoppdommer når man blir 60 år, begynner han å nærme seg slutten av sin karriere. Derfor var vi i skidommerlauget enige om at det var Bakken sin tur til å få VM nå, sier Harald Blakseth.

VM-dommerne

Knut A. Bakken kan imidlertid fortsette å dømme renn i Norge etter at han er blitt 60.

De øvrige hoppdommerne i Ski-VM er: Richard Grady fra Canada, Mika Jukkara fra Finland, Eric Stahlhut fra Tyskland, Ezio Brigadoi fra Italia og Per Busk fra Sverige.
Og Ero Kuusinen fra Finland skal være teknisk delegert.

Les også: Aktiv hoppjente fra Moss

Artikkeltags