Bedir Yiyit løp New York Marathon

 Rune Holtze Jensen (til venstre) ledsaget Bedir Yiyit inn til ny pers på 3.37 i New York Marathon. foto privat

Rune Holtze Jensen (til venstre) ledsaget Bedir Yiyit inn til ny pers på 3.37 i New York Marathon. foto privat Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Svaksynte Bedir Yiyit løp New York Marathon på tre timer og 37 minutter og var kjempefornøyd.

DEL

– Det var et kongemaraton! Flott vær, og et kjempefint løp, stråler Bedir Yiyit.
3.37 var også en forbedring av den personlige rekorden med et kvarter, og den gamle persen på 3.52 skrev seg fra fjorårets maraton i New York.
 

Stor fremgang

– Dette er femte gang jeg løper New York Marathon, og første gang løp jeg på 4.55, så jeg har forbedret meg ganske mye på de årene, sier Bedir Yiyit.
Hans gode venn fra sykkelsetet og skisporet, Rune Holtze Jensen, løp også hele distansen på samme tid. I tillegg hadde Bedir Yiyit to andre ledsagere som byttet på å hjelpe til.

Åpnet for hardt

Holtze Jensen har en pers på 3.13 fra Stockholm for rundt 20 år siden, og han var også godt fornøyd med å løpe på 3.37 nå.

– I nyere tid er 3.37 det beste jeg har løpt på. Da vi startet i New York hadde vi et skjema til 3.40. I starten gikk det veldig lett, og vi passerte halvmaraton på 1.42. Vi lå en stund an til å klare 3.33, men vi fikk det litt mot slutten, sier Holtze Jensen.

– Det gikk nok litt for fort i starten. Persen min på halvmaraton er jo på 1.42, og da ble det for tøft å passere halvveis på den tiden nå, sier Bedir Yiyit.
Av de 45.350 startende ble Bedir nummer 6790. 
 

Ledsager-par

Anita Toftner, som er samboeren til Rune Holtze Jensen, deltok også som ledsager for ei dame fra Halden som er syns og hørselshemmet. De løp sitt aller første maraton og kom inn på 6.25.

Achilles er en internasjonal organisasjon som hjelper funksjonshemmede med ledsagere til ulike aktiviteter. Den har hovedkontor i New York, og Bedir Yiyit er Norges kontaktperson i Achilles. Han kan fortelle at de i år har hjulpet 80 funksjonshemmede fra 24 land, og skaffet dem 220 ledsagere til New York Marathon.

– Fire av deltakerne var fra team RP i Norge.

– Jeg ønsker at flere funksjonshemmede fra Østfold vil være med neste år, og de som er interessert kan ta kontakt med meg, sier Bedir Yiyit.
Han ønsker også å takke sine tre sponsorer for støtten.

Artikkeltags