– Er ikke bilen og teamet på plass til klokken 12 i dag, tror jeg ikke det blir noe løp på meg, sier en oppgitt Brynildsen til Moss Avis.
Sent søndag kveld fikk rallyføreren beskjed om at verken teamet eller rallybilen var på vei fra Belgia.
– Det verste som kan skje, er jo at jeg ikke får kjørt løpet. Dermed mister jeg muligheten til verdifulle VMpoeng, fortsetter Brynildsen.
Skulle han måtte stå over Rally Portugal, håper han det internasjonale bilsportforbundet forstår hans situasjon, og lar ham kjøre et annet løp.
– Vi har allerede vært i kontakt med forbundet, og de forstår meg godt. Vi får bare håpe jeg får muligheten til å ta igjen de tapte VM-poengene i et annet løp, dersom det skulle bli slik at jeg ikke får stilt til start.

Ført bak lyset

Nå føler han seg ført bak lyset av Rene George Rally Sport, som lovet ham gull og grønne skoger før årets sesong.
– Jeg begynner å bli litt skeptisk til hele teamet nå. I Jordan kjørte vi nesten uten reservedeler, til tross for at vi var lovet en full reservepakke. Så det er ikke første gang vi ikke får det vi er lovet, sukker han.
Brynildsens tidligere teamkamerat har for lengst forlatt det belgiske teamet, nå vurderer Vålergutten å gjøre det samme.
– Det er jo på en måte kontraktsbrudd, når man er lovet noe, og ikke får det. Det er jo ikke noe jeg får gjort med det, så et alternativ er jo å bytte team, forklarer han.
For selv mener han at han har sitt på det tørre.
– Vi er jo her i Portugal da, og vi har gått inn med de pengene vi skal gå inn med. Vi har til og med spyttet inn litt ekstra for å lønne de som er med i teamet. Men det hjelper ikke når teamet ikke har mer penger.
– Vi får se hva som skjer i dag, men slik det ser ut nå, blir vi nødt til å ta en prat med dem og ordne opp, legger han til.

Vanskelig å motivere seg

Brynildsen legger ikke skjul på at det er vanskelig å forberede seg på en VMrunde, når ting ikke er som de skal være.
– Det er klart det er ikke optimalt, men vi forbereder oss på å kjøre. Og går for å vinne, men det er vanskelig å motivere seg når ting ikke er på plass, sier Brynildsen.
Likevel innrømmer han at ting begynner å se mørkt ut.
– Vi håper jo ting skal ordne seg, vi har kontrakt med teamet ut denne sesongen. Det er ingen morsom situasjon å være i dette her. Vi har tross alt fått med oss sponsorer på laget, som også blir skuffet om de ikke får det de har lovet.
Men han frykter ikke for sitt eget navn og rykte.
– Dette går ikke utover oss utøverne. Vi har gjort det vi skal, så det er teamets navn og rykte som det går utover. Forbundet er også klar over situasjonen, forklarer han. n