I Nysum, nord i Danmark, ble nemlig Camilla Antonsen fra Våler kåret til nord-europeisk mester i rallycross i den største klassen, divisjon 1.
I Nysum kjørte hun inn til andreplass, men i sammendraget holdt det til seier.


Godt fornøyd

Før den avsluttende runden av NEZ (North-European Zone) ledet hun med ett poeng, så det gikk mot en spennende avslutning. Og det var til slutt en strålende fornøyd Camilla Antonsen som kunne ringe Moss Avis.

– Ja! Jeg klarte å dra i land seieren sammenlagt. Det er veldig morsomt, og det er ekstra deilig å gå til topps etter en så hard arbeidsuke, sier hun.

I finalerunden i Danmark måtte Camilla Antonsen bruke en 10 år gammel Ford Focus. Hennes nyeste stolthet, en Ford Fiesta, ble totalvraket av en hensynsløs konkurrent på Momarken en uke tidligere.


Uvant bil

Og det var ikke bare-bare å gå over til Focus’en igjen.
– Vi fikk et problem på treningen lørdag, da det ikke var mulig å få bilen i fjerde gir. På en så rask bane som det var i Danmark, måtte vi utbedre feilen. Mekaniker-teamet mitt er nytt siden ifjor, og de hadde aldri skrudd på Focus’en før, men de klarte likevel å få skiftet girkasse, sier Antonsen.

Den første konkurranseomgangen ble kjørt senere på lørdagen, og her kjørte Camilla Antonsen inn til en fin andreplass. Men problemene var ikke ferdig med det:
– I «warm-up’en» til de to neste omgangene søndag røk tredje-giret, men det klarte vi å reparere på en time, forteller hun.


Sparte bilen

Camilla Antonsen kjørte inn til en ny andreplass, og hun valgte da å stå over den tredje omgangen, for å spare bilen til finalen.

– Det er de to beste resultatene i de tre omgangene som teller, og jeg hadde allerede sikret meg startspor to i A-finalen etter to omganger. Så da valgte jeg å spare bilen til finalen, forklarer hun.

I A-finalen, som i de to første omgangene, var det Guttorm Lindfjell fra Kvinesdal som vant, med Camilla Antonsen på en fin andreplass.

Les også: Så kom Antonsen på seierspallen