Det blir ingen ny kunstgressbane på Bellevue

Sprint-leder Eystein Simonsen forventer at politikerne kjenner sin besøkelsestid på Bellevue og kommer fram til et annet forslag enn rådmannens nei til nye kunstgressbaner.

Sprint-leder Eystein Simonsen forventer at politikerne kjenner sin besøkelsestid på Bellevue og kommer fram til et annet forslag enn rådmannens nei til nye kunstgressbaner. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Rådmannen har ikke råd til nye kunstgressbaner på Bellevue i sitt budsjett. – Da må vi vurdere inntaksstopp, sier Sprint-lederen.

DEL

Skuffelsen i Sprint-Jeløy er stor etter at rådmannen i sitt budsjettforslag ikke fant penger til å investere i de nye kunstgressbanene klubben ønsker å etablere.

Del på Facebook

Sprint-leder Eystein Simonsen er ikke sjokkert over forslaget, men han sier klubben må vurdere drastiske tiltak dersom ikke politikerne kommer fram til en løsning om å bidra til nye anlegg på Bellevue.

– Jeg skjønner at rådmannen har en veldig vanskelig jobb. Likevel håpet vi rådmannen ville finne plass til våre behov.

– Jeg regner med at politikerne gjør en ny vurdering og kommer fram til en annen løsning. Jeg føler at vi har en god kommunikasjon med politikerne, og jeg forventer at de kjenner sin besøkelsestid nå, sier Eystein Simonsen.

Ønsker å tilby kvalitet

– Hva gjør dere hvis politikerne støtter rådmannen?

– Da må vi ta en grundig vurdering av hva vi skal gjøre med nye spillere som ønsker å komme til oss. Vi kan ikke være bekjent av å fortsette å tilby så dårlig kapasitet og tjenester til medlemmene våre.

– Vi ønsker å levere kvalitet, og vi vil ikke la barn og unge gå for lut og kaldt vann. Vi ønsker å gjøre ting ordentlig og ta godt vare på dem som kommer hit. Det klarer vi ikke nå, sier Eystein Simonsen.

– Betyr det inntaksstopp?

– Om ikke akkurat inn- taksstopp, så må vi kanskje vurdere noen kriterier ved inntak. Kanskje må vi sjekke motivasjonen, og kanskje høre om de som kommer til oss heller kan drive andre idretter enn fotball, sier Sprint-lederen.

Vil sjekke tallene

I følge rådmannen har «Prosjekt Nye Bellevue» en investeringsramme på 21,1 millioner kroner, noe som vil øke Moss kommunes driftsbudsjett med 3,1 millioner kroner i året.

Både leder av skole, oppvekst og kulturutvalget (SOK), Sindre Westerlund Mork (V) og ordfører Tage Pettersen (H) lover å se nærmere på dette.

– Jeg må stille rådmannen noen spørsmål om tidspunkter og kostnader, for å se hva dette faktisk innebærer for kommunen, sier Westerlund Mork.

– Vi må få verifisert tallene rådmannen opererer med, sjekke ut hva man kan få i spillemiddelstøtte, og ta en runde med Sprint om hvor mye de kan bidra med i dugnad, sier Tage Pettersen.

Les mer om rådmannens budsjettforslag for Moss kommune her

Se temasiden for Sprint-Jeløy her

Artikkeltags