Gå til sidens hovedinnhold

Det blir kunstgress på Bellevue i 2014

Artikkelen er over 9 år gammel

Det borgerlige flertallet i Moss går inn for å sette av penger til Nye Bellevue fra og med budsjettet i 2013. I 2014 vil banen stå klar.

– Dette er en skikkelig jubeldag for Sprint! Dette er en av de største dagene i klubbens historie, og hele det tverrpolitiske miljøet i Moss skal ha æren for at vi får til dette, stråler daglig leder Anne Bramo.

– Vi er kjempeglade for denne nyheten. Nå har vi fått anleggsplanen vår inn på det politiske kartet, og det var deilig å få en slik beslutning. Nå har vi noe å sikte fram mot, og nå kan medlemmene våre roe seg ned og se fram til at vi får et etterlengtet anlegg, sier Sprint-leder Eystein Simonsen.

Tverrpolitisk enighet

– Selv om dette forslaget er fra de borgerlige partiene, er jeg også veldig glad for den støtten Arbeiderpartiet og det øvrige politiske miljøet har gitt Sprint i denne saken, legger Simonsen til.
Tomas Colin Archer og Ap ønsket at det skulle settes av penger til Nye Bellevue i budsjettet allerede i 2012. I det felles budsjettforslaget fra det borgerlige flertallet (Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti) blir det satt av penger til Nye Bellevue fra og med 2013.

– Vi har satt av 500.000 kroner for 2013, og 2,5 millioner i både 2014 og 2015. Det skal dekke både drift og lånefinansiering, forteller Sindre Westerlund Mork (V). Han forteller at flertallet står samlet om dette, og at det ikke vil bli noe annet utfall når budsjettvedtak skal fattes i bystyret 12. desember.

 

Viktig avklaring

 

Moss kommune er positive til Bellevueprosjektet og forhandlinger om endelig prosjekt med Sprint/Jeløy igangsettes.
– Hvorfor legges det inn penger først i 2013 og ikke allerede i 2012?

– Kommunens økonomiske situasjon tillater ikke at vi kan sette av penger allerede i 2012. Vi trenger neste år til bli enige om alle formaliteter rundt framdriften av prosjektet, sier Sindre Westerlund Mork.
– Når pengene legges inn i kommunens budsjett er ikke så viktig for oss. Det viktigste er at vi nå har fått en avklaring, og at vi vet at den nye kunstgressbanen vil komme, sier Eystein Simonsen og Anne Bramo.

Åpner april 2014

– Når kan Nye Bellevue stå ferdig?

– Det vil forhandlingene mellom kommunen og Sprint-Jeløy avgjøre. Jeg regner med at man spiller ferdig sesongen 2013 før man starter byggingen, sier Sindre Westerlund Mork.
– Mest sannsynlig vil de nye banene være klare i april 2014, sier Eystein Simonsen.

– Vi kommer til å sende spillemiddelsøknaden nå, og så håper vi prosessen vil gå så fort som mulig etter det. Spillemiddelsøknadene er på 3,5 millioner kroner, sier Anne Bramo.

 Nye Bellevue vil ha kunstgress på både en 11er og en 7erbane, samt flomlys, undervarme på begge banene, og garasje til traktor og baneredskap.

– Vi ønsker ikke å kompromisse på kvaliteten, så vi vil ha undervarme på begge banene, sier Eystein Simonsen.