Det finnes ingen snarveier til å bli en toppidrettsutøver. Og har man i tillegg et ønske om å nå de olympiske leker, må man til enhver tid holde seg i god form.

Derfor har Larkollen-jenta Vilde Solvoll og Janne Kongshavn bestemt seg for å legge seg i hardtrening, selv om sommer-OL i Brasil ikke er før i 2016.

– Uttaket vil basere seg på resultatene fra de siste årene. Derfor må vi jobbe hardt, slik at vi får best mulig sjanse til å representere det norske landslaget i Brasil, smiler sandvolleyballjentene.

Aktive år

Det kommer til å bli lite fritid for Vilde og Janne, ettersom arbeidsoppgavene står i kø. Men skal vi tro de livlige jentene, vil den tøffe kabalen gå opp.

– Det er en fulltidsjobb å trene slik vi gjør, men vi må likevel ha småjobber ved siden av. I tillegg må vi jo også skaffe sponsorer, slik at den økonomiske biten går rundt, forklarer sandvolleyball-esset fra Larkollen, og fortsetter:

– Jeg har alltid fått mye støtte hjemmefra, så det er viktig å ta vare på dem også, smiler Vilde, som er vant til en aktiv hverdag.

Stolte

Ifølge Janne Kongshavn er det vanskelig å planlegge en hel uke, ettersom nye ting hele tiden dukker opp.

– Det handler om å være fleksibel, kommenterer hun og legger til:

– Vi har alltid noe å gjøre, men vi liker det. Jeg er faktisk stolt av alt vi får til, smiler Haugesund-jenta.

– Hadde vi ikke likt en travel hverdag, kunne vi ikke satset på en OL-deltakelse, avrunder Vilde Solvoll, som åpenbart er svært målrettet.