Gå til sidens hovedinnhold

En annen vri på Færderseilasen

Artikkelen er over 10 år gammel

Ikke alle kan komme seg ut til Færder fyr. Tjue Formula 18-katamaraner gjorde derfor litt sosialt ut av det hele.

Fredag formiddag gikk startskuddet for årets Færderseilas. 23 Formula 18-katamaraner seilte av gårde i 20 knop, side om side med Kongens gamle 52-foter. På veien mot Tronvik måtte derimot tre av båtene se seg ferdig med seilasen.
- Det var ganske friskt en periode, noe som endte i et par knekte bommer og dermed slutten på seilasen, sier Hans Christian Grande fra Moss.

Del på Facebook

To mossinger øverst


For Grande er dette den tredje Færderseilasen med F18-båtene. Etter første etappe ligger Grande på en god andreplass.
- Førsteplassen er foreløpig hos mossingen Ole Petter Pollen, men i morgen er nok en dag.
Når man seiler en F18 er man nødt til å belage seg på en og annen sjøskvulp over seg.
- Det er ikke sjelden at vi går rundt med disse båtene. Du er stadig nede og dupper deg litt i sjøen. I dag derimot var det vann overalt, sier Grande og hentyder til regneværet.
Derfor lønner det seg å ha skikkelig utstyr på seg.
- Tørrdrakt er det som gjelder.

Overnatter på Tronvikstranda


Været for i morgen, skal man tro meteorologene, ser betydelig bedre ut for seilerne. Opphold og 4-5 sekundmeter vind er ypperlige værforhold for Grande og de 19 andre katamaranene.
- Blir det så fint som vi håper på regner vi med å bruke tre-fire timer til Horten hvor seilasen slutter. Før det skal vi innom Tofteholmen og Slagentangen, sier den rutinerte seileren.
Fredag kveld derimot er det det sosiale som står på planen. Seilerne har dratt båtene sine på land, og slått opp telt på Tronvikstranda.
- Vi fant ut at vi heller kunne gjøre noe sosialt ut av det hele. Vi er for små til at vi kan ta oss helt ut til Færder fyr, dermed overnatter vi her i natt og begynner å seile i morgen tidlig klokken ti, forteller han og legger til:
- På banen er vi konkurrenter, men her i kveld er vi alle venner.
 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.