Endelig seier til HK Rygge

Damene i HK Rygge jublet etter seieren.

Damene i HK Rygge jublet etter seieren. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

(HK Rygge - Bækkelaget 29-25) Med en etterlengtet og fullt fortjent seier kan HK Rygge ta juleferie på trygg plass. Neste år er de klare til å kjempe videre for å fornye kontrakten i 1. divisjon.

DEL

HK Rygges trener, Kai Frydenlund-Holm, sa for noen uker siden at de trengte minst to poeng i de to siste kampene før jul. I kampen mot Fjellhammer for ti dager siden, skuffet laget stort, men i kveld fant de flyten i spillet, og tok to viktige poeng i kampen om å unngå nedrykk.

Se bildene fra kampen her!

- Denne kampen mot Bækkelaget var faktisk viktigere å ta poeng i enn den mot Fjellhammer, med tanke på tabellsituasjonen, sier en meget fornøyd trener.
Før kampen hadde både Rygge og Bækkelaget seks poeng. Nå kan Rygge ta juleferie med et lite pusterom, selv om Rygge fortsatt har flere spilte kamper enn de som ligger rundt dem på tabellen.

- Vi måtte ha to poeng i dag, ellers ville det sett stygt ut. Nå ser det plutselig mye lysere ut, og vi har Bækkelaget på innbyrdes. I tillegg spilte jentene på seg en god porsjon selvtillit i dag, smiler Frydenlund-Holm, som oppsummerer kampen slik:
- De første ti minuttene var dårlig, men så fikk vi satt forsvaret. Vi var ikke forberedt på at Bækkelaget skulle spille så offensivt. Vi leder behagelig 15-11 ved pause, og får en god start på 2. omgang, selv om Tine Lien Banggren er utvist det første minuttet. Utover i kampen føler jeg vi har full kontroll, forklarer Frydenlund-Holm.

Rygges playmaker Tatiana Alifanova fikk direkte rødt kort et stykke ut i 1. omgang, og med Karina Frydenlund-Holm ute med sykdom, måtte Emilie Lindegaard ta over plassen på midtback. Lindegaard klarte den jobbet utmerket, og savnet av Alifanova ble mindre enn benken til Rygge kanskje fryktet. I tillegg fikk også Anna Tallerud og Ludmila Gaidraga vist seg frem fra sine back-posisjoner.

- Jentene var flinke til å beholde roen etter at Alifanova fikk rødt kort, avrunder HK Rygges trener.

Les mer i mandagens Moss Avis.
 

Artikkeltags