Til tross for noen problemer underveis iløpet de 21 etappene av Rally Jordan, endte Brynildsen på en fin annen plass totalt i rallyet. Vinneren Xavier Pons var det lite å gjøre med. Han kjørte 11.52.0 raskere enn Brynildsen totalt. Tredjeplassen gikk til Per G. Andersson fra Sverige, som i sammendraget endte drøye syv minutter etter Brynildsen.

Mest tid tapte Brynildsen på syvende etappe i Jordan. Her mistet han driften på to av hjulene, og tapte 10 minutter til teten.

Med den solide plasseringen i Jordan, ligger nå Eyvind Brynildsen på en 2. plass totalt i årets Rally VM etter at Rally Mexico, Rally Sverige og Rally Jordan nå er kjørt. Neste VM-runde kjøres i Tyrkia om bare to uker, 16. til 18. april.

Hele resultatlisten for S-WRC-bilene finner du her

BildegalleriSe bildene av Eyvind Brynildsens Skoda Fabia S2000 her

Krevende løp

Jordan Rally ble et meget krevende løp for førerne med S2000-biler. Det var kun en av førerne i klassen som kom seg helskinnet gjennom alle fartsetappene. Spanske Xavier Pons kunne dermed innkassere seieren, selv om kun vant tre av de 21 fartsetappene. Kampen om å komme seg helskinnet gjennom ble viktigere enn kampen mot klokka til tider.

Med andreplass kan Brynildsen fortsette Påskefeiringen som andremann i VM-sammendraget.

-Det ble et hendelsesrikt løp for de fleste, og jeg er kjempeglad for å ha fått med meg andreplass og 18 poeng herfra etter alle problemer vi har hatt. Jeg hadde håpet på seier, men slik ting utviklet seg var dette maksimalt av hva vi kunne få med oss, sier en sliten Eyvind Brynildsen fra KNA Varna. Tre dager i varme og støv i Jordan med en bil som har vært trøblete har tatt på kreftene både for Eyvind og kartleser Cato Menkerud.

Allerede på den tredje av de 21 fartsetappene fikk Skoda-duoen problemer.
-Jeg merket at det var noe med den bakre differensialen allerede på shake down på onsdag, men på tredje etappe torsdag slo den seg helt vrang. Vi mistet nærmest all drift på bakhjulene. Der det gikk rett frem og var godt feste hadde vi 25 % drift, men i svinger og på løse partier hadde vi kun forhjulsdrift resten av løpet, kan Brynildsen fortelle.
 

Dynamoen røyk

Som om ikke det var nok røk også dynamoen foran siste etappe torsdag, slik at de ikke fikk fullført dagen. Det ga 10 minutters tidstillegg, men de kunne starte igjen på Langfredag.

 -Etter hvert fikk neste alle andre mye trøbbel også. De fleste på grunn av litt for tøff satsing. Det var mye stein i veien her, og man skal være forsiktig for ikke å slå i stykker bilen. At de andre fikk trøbbel gjorde at andreplassen vår var ganske så trygg mot slutten, og det var en god følelse. Nå er vi for alvor inne i VM-kampen, og våre neste løp i Portugal og Tyskland ser jeg virkelig frem til, sier Brynildsen videre.

Eyvind Brynildsen og Cato Menkerud fra KNA Varna deltar i den nye VM-klassen for Super 2000-biler. Dette er en voksende klasse for firehjulsdrevne rallybiler med toliters motorer uten turbo. Klassen har VM-status for første gang i år, under betegnelsen S-WRC. I tillegg til Sverige, Mexico og Jordan skal Brynildsen og Menkerud kjøre i Portugal, Tyskland, Frankrike og Storbritannia. De kjører for det belgiske teamet Rene Georges Rally Sport.  Bilen Brynildsen og Menkerud kjører er en Skoda Fabia S2000. Den har en firesylindret, 16-ventilert motor som yter 270 HK og har et dreimoment på 245 Nm. Det er en sekstrinns sekvensiell girkasse fra anerkjente X-track i bilen.

Det var altså spanske Xavier Pons som vant S2000-klassen i Jordan Rally, og han dermed tatt to seire på rad og er i VM-ledelse med 50 poeng. Både Eyvind Brynildsen og svenske Per-Gunnar Andersson, som tok tredjeplass i Jordan, har 40 poeng.

Loeb vant

Suverene Sebastien Loeb vant Rally Jordan (WRC), med Jari-Matti Latvala på 2. plass og Petter Solberg på en fin 3. plass.  Henning Solberg endte til slutt på 9. plass etter de 21 etappene av Rally Jordan.

Se hele resultatlisten her

BildegalleriSe bildene av Eyvind Brynildsens Skoda Fabia S2000 her