Full E-cup-satsing

 BMX-syklisten Fredrik Westeng Olsen (16) fra Råde har nylig kommet hjem fra en 10 dagers treningsleir i Frankrike. foto privat

BMX-syklisten Fredrik Westeng Olsen (16) fra Råde har nylig kommet hjem fra en 10 dagers treningsleir i Frankrike. foto privat

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Fredrik Westeng Olsen (16) er første års junior og forberedt på mange harde tak i Europacupen, hvor han skal delta i alle rundene.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Han skal jo sykle mot de beste 17 og 18-åringene i Europa, og Fredrik blir ikke 17 før i november. Vi vet derfor at det blir mange tøffe konkurranser, men det vil jo også gi god trening og verdifull erfaring til senere, sier pappa Ken Olsen.
– I år er det sportssjefen i Norges Cykle Forbund, Steffen Kjærgaard, i tillegg til sportslig komite og landslagstrener som har plukket ut dem som får lov til å delta i Europacupen. Klassen er vesentlig tøffere og nåløyet for å delta enda trangere, forteller Ken Olsen.

– Godt tilrettelagt

Fredrik Westeng Olsen har akkurat kommet hjem fra en 10 dager lang treningsleir i Saint Maxime i Frankrike. Der har han lagt ned rundt 30 treningstimer sammen med Per Erik Nilsen fra Gressvik og trener Kim Erik Larsen fra Moss BMX Club og Wang Toppidrett.
– Ved å gå på Wang toppidrettsgymnas og ha Kim Erik Larsen som personlig trener har forholdene blitt lagt godt til rette for å å kunne kombinere skole og toppidrett på en seriøs måte. Kim Erik har mye kompetanse å tilføre gjennom sin lange karriere som BMX utøver, blant annet fra landslaget. Han har jo også idrettsfaglige utdanning fra Universitetet i Stavanger, sier Ken Olsen.

Oppkjøring til E-cup

Fredrik har hatt et skreddersydd og tøft program gjennom hele vinteren. Det har blant annet inneholdt treningssamlinger i Spania, Danmark og Frankrike. De to siste har vært oppkjøring mot Europacup-åpningen i Frankrike 3. og 4.april.
Fredrik Westeng Olsen fra Råde BMX og Per Erik Nilsen fra Gressvik BMX reiser til Besancon 1. april, og der blir de Østfolds eneste representanter i de første E-cuprundene.
Fredrik blir den eneste av dem som kommer til å delta i alle rundene i Europacupen.
I tilegg til Frankrike skal han delta i Italia, Tyskland, Nederland og Tsjekkia med avslutning i Norge og Sandnes i begynelsen av juli.
Fredrik vil også få hard konkurranse nasjonalt i år. Norge har mange gode juniorer. I april starter Norgescupen på Vestlandet. Klubbene i Rogaland er lengst fremme i BMX i Norge, blant dem VM-sølv-vinneren fra i fjor; Andre Fosso Aquilles.

Artikkeltags