Har gullsjanser i NM og UM

Magnus Skarpaas Andersen (til venstre) og Sebastian Aslaksrud er to av Rådes største medaljekandidater under NM og UM i BMX på Sola i helgen.

Magnus Skarpaas Andersen (til venstre) og Sebastian Aslaksrud er to av Rådes største medaljekandidater under NM og UM i BMX på Sola i helgen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

BMX-klubbene fra Moss og Råde håper å kunne ta medaljer i UM og NM i BMX-sykling i Rogaland.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

De største medaljehåpene er Erik Røseth fra Moss og Sebastian Aslaksrud fra Råde.
Norgesmesterskapet og Ungdomsmesterskapet i BMX avholdes på Sola i Rogaland på søndag. Og på lørdagen er det norgescup i Sandnes.
Moss BMXs klubbleder, Kjell Ivar Larsen, er spent på helgen og har store forhåpninger.

Særklasser

– Det blir veldig spennende. Det blir veldig morsomt for utøverne å konkurrere i særklasser, altså rene klasser med bare ryttere på din egen alder. Dette er noe de får sjansen til bare en gang i året, så dette er en mulighet de har for å måle seg mot resten av Norges utøvere på samme alder, sier Kjell Ivar Larsen.
Det er store forhåpninger fra både Moss og Råde om at Erik Røseth og Sebastain Aslaksrud skal prestere bra, kanskje til og med ta gullet med seg hjem.
– At de to gullkandidatene Erik og Sebastian kjemper på tvers av klubbene har ingen betydning.
– Vi har et veldig godt samarbeid på tvers av klubbene. Vi hjelper hverandre på felles arrangementer og rytterne er gode venner selv om de også er konkurrenter. Vi heier på hverandre alle sammen, sier Kjell Ivar Larsen.

Leder norgescupen

I eliteklassen stiller Moss med  Kim Erik Larsen. Han leder norgescup etter at to av syv runder er kjørt og kan gjøre et godt NM.
Michael Thomson skal delta i samme klasse som Erik Røseth, 15 års klassen. Han har vist stor progresjon i syklingen sin i år og er innstilt på gode plasseringer i helgen.
Lars Røseth skal delta i 12 års klassen og Lars Fredrik Borge i 14 års klassen.
Fra Råde BMX skal ryttere som Fredrik Westeng, Sebastian Aslaksrud og Magnus Skarpaas Andersen ta opp kampen om pallplasseringer.
Fredrik Westeng har så langt i år oppnådd glimrende resultater og satser på en god plassering i helgens løp. Sebastian Aslaksrud er en av Rådes store BMX spirer og hans progresjon har vært overraskende god.
Magnus Skarpaas Andersen har slitt med skader i lange perioder, men han er nå på god vei tilbake og vil gjøre alt for ikke å slippe ryggen til Sebastian.

Dueller i Succe

Som oppvarming til NM og UM deltok mange av de samme rytterne på Succe Cup som ble arrangert i Moss, Råde. Gressvik og Aremark.
Her ble det flere dueller mellom Erik Røseth og Sebastian Aslaksrud. Sebastian vant i Råde og Erik i Moss, men sammenlagt gikk Erik av med seieren 

Artikkeltags