Historisk målfest på Melløs

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

(Moss FK - Medkila 15-0) MFK knuste sin egen klubbrekord da stakkars Medkila ble sendt hjem med 0-15. Og det tror vi er tangering av den største seieren i 2. divisjon, i alle fall etter årtusenskiftet. Se alle målene ved å klikke på bildet over.

DEL

Etter å ha sjekket nettsidene til nifs.no (norsk internasjonal fotballstatistikk) og søkt etter de største seirene i alle 2. divisjonsavdelinger fra og med 2000-sesongen og fram til dagens, har vi funnet to andre kamper som har endt 15-0.Strindheim slo Salangen 15-0 i 2004, og Sparta Sarpsborg slo Fram Larvik 15-0 i 2005. Større seire har vi ikke funnet. Kampen med flest mål er fra 2000 da Ullern vant 15-2 over Kongsvinger 2.

– Hørte «Hjælmen» rope

MFK-veteran Jon-André Fredriksen scoret to og var et bredt smil etter kampen.

– Jeg tenkte ikke på noen rekord på forhånd, men i løpet av kampen hørte jeg «Hjælmen» rope at klubbrekorden var 13–0. Derfor jobbet vi på for å vinne mest mulig. Jeg synes vi var flinke til å holde tempoet oppe, sier Fredriksen.

Moss FKs største seier i seriesammenheng kom i 2011, da Steinkjer ble slått 7-0. Samme lag ble også slått med samme sifre i 1978, men tangeringen fikk ny dato. I dag skrev "kællane" historie. Medkila, som kun har to seiere i serien i år, er snart bekreftet klare for nedrykk etter nytt tap. Og det med store tall - Moss FK banket nordlendingene hele 15-0, og satte dermed ny klubbrekord i tillegg.

I 1981 møtte de gule og sorte kråkene Flint IL i NM, og da vant mossingene 13-0. 

– Jeg tenkte ikke på noen rekord på forhånd, men i løpet av kampen hørte jeg «Hjælmen» rope at klubbrekorden var 13–0

Tam motstander

Ryktene svirret før kampstart om at Medkila stilte med en utespiller i mål, og etter å ha sett måltavla, så kan det jo tenkes at det var sant. Etter ni minutter sto det allerede 3-0, etter to scoringer av Oscar Garcia Guerrero og en av Jon Andre Fredriksen. Fire minutter senere bokførte Oscar seg for sitt hat-trick, etter godt forarbeid av landsmann Rodriguez. 

Se intervju med Oscar Garcia Guerrero etter kampslutt:

Spansk magi

Kvarteret før pause dunket Marcos Gondra Krug inn 5-0 på volley fra omlag tjue meters hold. Kaptein Thomas Klaussen ville også melde seg på, og 6-0 var et faktum ti minutter før hvilen. Minuttet etter kapteinens scoring ble Oscar felt og idømt straffespark. Spanjolen var sikkerheten selv fra krittmerket, da han satte sin fjerde for dagen.

På seks minutter i andre omgang noterte mossingene seg for tre scoringer, og nykommer Markus Nordheim Cham både scoret og serverte etter innhoppet.

To femmålsscorere

Etter Oscars show i første omgang, stopper han ikke der. Med et kvarter igjen å spille sørget han for å bli femmålsscorer, men han ble ikke den eneste. En annen spanjol, Jorge Rodriguez, som ikke scoret i første omgang, bøttet derimot inn scoring etter scoring de siste 45 minuttene, og han endte også med fem mål til slutt.

Den rutinerte herremannen Jon-André Fredriksen ble kampens eneste tomålsscorer da han satte inn 12-0 halvveis i andre omgang.

– 15 mål er fantastisk, uansett hvem man spiller mot! Utover i kampen var målet å holde ballen på bakken, fortsette med høyt press og holde tempoet i spillet oppe. Det var spillerne veldig flinke til, roser MFK-trener Arne Erlandsen. 

Også fotball-leksikonet Arne Scheie var imponert over mossingenes storseier på Melløs.

– Når det kommer til seriespill, og forutsetter at lagene er på samme nivå, opplever man ikke sånt som dette. 15-0! Dette var elleville greier, sier NRKs pensjonerte fotballkommentator Arne Scheie, til NRK Sporten.

Se intervju med trener Arne Erlandsen etter den historiske storseieren:

Vi fulgte kampen live. Oppdateringene underveis kan du se her.

Artikkeltags