HK Rygge-gutter på regional samling

 Landslagstrenerne Bendik Berg (t.h.) og Stian Skaugen var godt fornøyde med innsatsen til HK Rygges Preben Kvammen Lie (rød genser) og Martin Monsøy. Foto privat

Landslagstrenerne Bendik Berg (t.h.) og Stian Skaugen var godt fornøyde med innsatsen til HK Rygges Preben Kvammen Lie (rød genser) og Martin Monsøy. Foto privat Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

HK Rygges G14-spillere Preben Kvammen Lie og Martin Monsøy fikk prøve seg på landslagssamling med ett år eldre spillere, og kom fra testen med en smak av mer.

DEL

De to 95-spillerne har i år spilt for sammenslåingen Son/Rygge, og har markert seg så positivt at de fikk sjansen da Norges Håndballforbund tok ut spillere til sin siste regionale samling i Oppsal arena.

– Gutta greide seg veldig bra, de. Spesielt med tanke på at dette var en 94-samling. Og Preben var vel den beste målvakten der, forteller Bent Monsøy, som trener gutta og har ansvar for spillerutviklingen her hjemme.
Preben Kvammen Lie er altså målvakt, mens Martin Monsøy er innkalt som kantspiller, selv om han spiller back på klubblaget.

– Martin blir litt for liten til å spille bak på banen, spesielt mot eldre gutter, forklarer Bent Monsøy.


Riktig trening

Disse samlingene gjennomføres for å kartlegge flest mulig spillere, og det store målet for gutta er neste års Bjørklund Cup, som spilles i februar.

– Nå er det ikke flere samlinger før i september, og frem til det handler det bare om å legge ned mest mulig riktig trening på egen hånd. Gutta mangler jo litt muskler i forhold til 94-årgangen, og det er et trangt nåløye å komme gjennom hvis de vil være med videre, sier Bent Monsøy.

Det var høyt nivå på samlingen, og øktene inneholdt både finteteknikker, forsvarstrening, kontringer og generelt spill, samt grunnleggende teknsik trening.

– Det er jo gøy at vi har fått frem spillere som er gode til å prøve seg. Men de som virkelig vil være med på dette må nok være spesielt ivrige, i tillegg til at de er avhengige av å ha foreldre som stiller opp for dem, hevder Bent Monsøy.

Artikkeltags