HK Rygges G13-lag klare for finalen i kjempeturnering

 HK Rygges G13-lag er i ferd med å levere en ny, sterk sesong. Nå er laget klart for finalen i prestisjetunge Umbro Cup. foto HK Rygge

HK Rygges G13-lag er i ferd med å levere en ny, sterk sesong. Nå er laget klart for finalen i prestisjetunge Umbro Cup. foto HK Rygge Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Fet har vært overlegne i G13-klassen i hele år. Men endelig fikk HK Rygges gutter has på dem, og gikk dermed til finalen i Umbro Cup.

DEL

Hovedtrener Gunnar Sandaker var tydelig stolt av spillerne sine da de beseiret Fet 15–14, og avanserte til siste trinn i prestisjetunge Umbro Cup.

– Det var en fantastisk stemning, og voldsomme jubelscener. Dette var virkelig noe alle involverte gledet seg over, og gutta spilte som noen guder i forsvar, beskriver Sandaker.

Møter Bærums Verk

Semifinalen ble en jevn affære, men HK Rygge ledet det meste av kampen. Fet, som har vunnet Peter Wessel Cup og A-sluttspillet på Østlandet, og som har diominert klassen i flere år, var oppe i ledelse 12–11. Men Rygge svarte og holdt seg foran helt inn. Nå venter Bærums Verk i finalen, etter at de slo favorittene fra Oppsal med hele ti mål i sin semi.

– Vi tapte med to mål for dem forrige helg, men selv om de er store gutter, har vi muligheten hvis vi henter frem den samme innsatsen som mot Fet, anslår Sandaker.
Tre av de faste spillerne manglet mot Fet, så Sandaker har litt å gå på foran finalen, som spilles i Asker lørdag 17. april

Uvisst videre

Han får en hektisk sesongavslutning med spillerne sine, og skal spille både Peter Wessel Cup i Larvik, Umbro-finale og seriekamp mot HK Herulf Moss i løpet av en uke.

– Men det blir bare gøy. Vi får flott matching til finalen i Peter Wessel, forteller G13-treneren, som ikke helt vet hva som skjer med det lovende laget etter sesongen.

– Tre av gutta slutter og satser alt på fotball i Moss FK. Og vi har ikke så mange å ta av. Det er fryktelig trist at ikke idrettene kan finne en måte å samarbeide på, slik at disse gutta kunne kombinert fotball og håndball noen år til, mener han.

– Her har vi et potensielt storlag i håndball, og vi har jo sett hva vi for eksempel kan få til sammen med Erling Thorsens gutter i Son HK, som vi har hatt et flott samarbeid med denne sesongen, legger han til.

Troppen

Disse gutta spiller på G13-laget: Aleksander Bjørnvåg, Andreas Bredesen, Andreas Gundersen, Håvard Thun, Loke Asle Zimmermann Løkling, Marius Jensen, Markus Stige, Mats Gundersen, Sebastian Mortvedt, Sebastian Sandaker, Sebastian Schwartz, Sondre Berntsen Kvien, Thuan Minh Tran, William Benjamin Bjørndalen Holm og Christian Sundet.

Med seg i apparatet rundt laget har Sandaker Christian Schwartz som hjelpetrener og oppmann Bjørn Kvien.

Artikkeltags