Idretten bevilges over 17 millioner kroner

- Vedtaket i formannskapet betyr at Nye Bellevue er et langt skritt nærmere realisering, sier Anne Bramo.

- Vedtaket i formannskapet betyr at Nye Bellevue er et langt skritt nærmere realisering, sier Anne Bramo. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Et enstemmig formannskapet gikk inn for 11 millioner for å forberede Mossehallen til elitehåndballens krav, 7,4 millioner til rehabilitering av friidrettsbanen på Melløs, og 250.000 kroner til et forprosjekt for utviklingen av Bellevue.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det var altså full politisk enighet om å støtte rådmannens forslag i de tre sakene. Bystyret fatter vedtak i saken om friidrettsbanen og oppgraderingen i Mossehallen 20. juni, mens saken om å bevilge 250.000 kroner til forprosjektet for etablering av to kunstgressbaner med undervarme og flomlys på Bellevue ble sluttbehandlet av formannskapet.
 

Ingen tidsplan

Del på Facebook

Sprint-Jeløy ønsket at formannskapet skulle forplikte seg til en tidsplan for framdriften for Bellevue. Det gjorde ikke politikerne.

Leder av Skole-, oppvekst- og kulturutvalget (SOK), Øivind Tandberg-Hanssen (SV) var tilhører under møtet, og han mener en tidsplan er noe av det et forprosjekt vil komme fram til.

- Jeg har forståelse for Sprints ønske om fortgang i saken, for Bellevue slik det er idag er ikke i god nok stand og ivaretar ikke klubbens behov på en god nok måte. Men, det er viktig å få på plass en utredning, og å gjøre ting i riktig rekkefølge, sier Tage Pettersen (H).

- Det vil være viktig for Sprint å få en oversikt tiden en utbygging vil ta og når den kan komme i gang, med tanke på hvor lenge aktiviteten må flyttes til alternative steder, sier Knut Lindelien (SV).
 

- Veldig glad

- Ja, det høres naturlig ut at en tidsplan blir utarbedet i forbindelse med forprosjektet. Og vi skal gjøre alt vi kan for å hjelpe administrasjonen med opplysninger slik at arbeidet kan gå så fort som mulig. Målet vårt er å kunne sende en søknad om spillemidler i oktober, sier Anne Bramo, daglig leder i Sprint-Jeløy.

- Det er veldig gledelig at formannskapet har gitt tilsutning om 250.000 kroner til forprosjekter. Da har vi kommet et langt skritt videre med å realisere Nye Bellevue, legger Bramo til.
Må handle raskt.

For investeringene i Mossehallen og rehabiliteringen av friidrettsbanen på Melløs, er det om å gjøre å komme fortest mulig i gang.

- Arbeidene i Mossehallen må komme i gang umiddelbart etter bystyret 20. juni. Der er det jo noen krav som må innfris før seriestarten i september. Og arbeidene på Melløs kan også komme i gang så snart det lar seg gjøre. Det realistiske der er vel en byggestart i 2012, sier Annette Thorgersen, fagkoordinator kultur i Moss kommune.
 

Artikkeltags