Gå til sidens hovedinnhold

Jentene er gullhåp i helgens NM i styrkeløft

Artikkelen er over 11 år gammel

Tutta Kristine Hanssen håper å bryte drømmegrensen på 500 kilo, og Ann Kristin Olsen satser på norgesrekord i benkpress.

Fredag, lørdag og søndag arrangerer Moss Styrkeidrettsklubb NM i styrkeløft for ungdom, junior og veteraner i Mossehallen.
Og i et par av dameklassene har arrangøren bokstavelig talt noen sterke kort på hånden.

Tutta Kristine Hansen (21) løftet til sammen 497,5 kilo i de tre øvelsene benkpress, knebøy og markløft, da hun tok sølv i junior-EM på Hamar 9. juni.
Og da hun ble verdensmester for junior i Tsjekkia 31. august løftet hun 495 kilo.

Tror på 500 kilo

Den råsterke jenta har altså to ganger vært svært nær å bryte drømmegrensen på 500 kilo.

– Er det det som er målet nå?
– Jeg håper å klare 500 kilo, men jeg har ikke toppet noen form inn mot NM. Jeg er inne i en mengdetreningsperiode, men jeg tror likevel jeg kan klare det.

– Jeg var god nok for det like før junior-VM, men sykdom i oppkjøringen de siste dagene gjorde at jeg ikke klarte å yte mitt aller beste i VM, sier Tutta Kristine Hanssen. Likevel ble hun altså verdensmester.

Har 12 norgesrekorder

497,5 kilo er norsk rekord sammenlagt i 60 kilosklassen både for junior og senior. Tutta Kristine Hanssen står oppført med hele 12 norgesrekorder.

Hennes personlige rekord i benkpress på 132,5 kilo er norsk rekord både i styrkeløft og i enkeltløft, både for junior og senior. Enkeltløft betyr at resultatet er satt i et stevne hvor utøveren ikke trenger å være med i knebøy og markløft. Og det ansees som en enklere prestasjon.

Tuttas personlige rekord i markløft på 177,5 kilo er norsk juniorrekord i 60-kilosklassen. I knebøy har hun fem kilo igjen på å ta norgesrekorden til Beate Amdahl fra 1992, og den lyder på 195 kilo.

Jakter ny rekord

Ann Kristin Olsen har norgesrekorden i benkpress for yngre veteraner i 56 kilosklassen med 90 kilo. Under veteran-EM i enkeltløft i Frankrike for tre uker siden tok hun bronse med et løft på 92,5 kilo. Og under helgens NM på hjemmebane har hun satt seg et nytt mål.

– Jeg ønsker å ta norgesrekorden i enkeltløft som er på 97,5 kilo. Derfor er målet å løfte 98 kilo, sier Ann Kristin Olsen.

– Det er bare benkpress jeg satser på, men jeg må være med i knebøy og markløft for å få godkjent benkpressdelen av NM i styrkeløft. Benkpress enkeltløft er et eget mesterskap, forklarer Ann Kristin Olsen.

Sterk lillesøster

Andre som kan hevde seg i NM er Tormod Andersen i eldre veteraner 75 kilo, og Caroline Hanssen (19) i junior 52 kilo. Og Caroline er Tuttas talentfulle lillesøster.

– Dette blir hennes første NM. Hun har bare trent styrkeløft et halvt års tid. Caroline har vært i god form i det siste, men hun sliter litt med den ene hoften, forteller storesøster Tutta.

Tormod Andersen har europarekorden i knebøy for eldre veteraner i 75 kilosklassen med 260 kilo, og det ryktes at han har ambisjoner om å forbedre den i Mossehallen til helgen.

– Hvorfor har dere NM i Mossehallen?
– Vi ønsker at flere skal bli kjent med oss og sporten vår, og ved å ha det i Mossehallen blir mesterskapet mer tilgjengelig for folk flest, sier klubbformann Frank G. Duvé.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.