Gå til sidens hovedinnhold

Klare for offroadsykling i Finnmark

Artikkelen er over 7 år gammel

Moss CK-syklistene Marie Waagan og Tom-Viggo Vårdal får tynt ut det de har av krefter når de i neste uke tar turen til nord for å sykle Offroad Finnmark.

Offroad Finnmark er et terrengsykkelritt som er delt i to. Waagan skal fullføre løypa på 300 kilometer, mens Vårdal skal begi seg ut på runden som er hele 700 kilometer lang.

– Det har blitt en del trening i det siste, så nå gjelder det å ta det med ro de siste dagene før vi drar, sier våghalsene.
Målet er rett og slett å fullføre, men de håper samtidig at de klarer å nyte turen underveis.

Ifølge Tom-Viggo Vårdal, som har syklet rittet tre ganger tidligere, er det en fantastisk opplevelse å sykle gjennom de vakre omgivelsene i Nord-Norge.

Nyter hvert sekund

– Det er helt fantastisk, og jeg får nesten tårer i øynene når jeg tenker på det. Det er kameratskapet og naturopplevelsen som trigger meg, så det er viktig å ta seg tid til å se seg rundt, sier han og gir et artig eksempel:

– Når en på laget må stoppe og ta en tissepause, gjør alle det. Da får vi litt tid til å se oss rundt og spise litt mat, forteller Vårdal med et smil. Og ettersom de skal begi seg ut i lange og utfordrende løyper, som de for øvrig må navigere seg igjennom, er det ingen tvil om at været har stor betydning.

– Det er meldt overskyet og mellom 14 og 16 grader, så det er helt perfekt. Det trenger ikke å være sol, bare det ikke blåser. Så nå er det viktig at jeg husker å ha med meg kamera, sier Marie Waagan, som skal være med for aller første gang.

– Jeg gleder meg veldig mye, men jeg er også vanvittig spent. Det blir jo noen tunge perioder underveis, så jeg må jobbe med å gjøre de så korte som mulig. Jeg må tørre å ligge litt lavt i puls over tid og ikke bruke for mye energi i starten. Smellene kommer riktignok uansett, men da gjelder det å mobilisere og komme seg videre, avrunder den blide mossedamen.

Her kan du følge rittet fra neste uke.