I finalen endte han sist, men åttendeplass blant 60 BMX-ryttere i 15-16-årsklassen er uansett meget sterkt av unggutten som i fjor tilhørte 13-14-årsklassen.

- Han må være veldig godt fornøyd med det, nikker pappa Ken Olsen.

Kristian tok seg greit videre til kvartfinalen, etter å ha syklet solid i de tre innledningsheatene. I kvartfinalen, hvor de fire beste gikk videre, ble han nummer tre i heatet. I semifinalen ble det litt dramatikk. Kristian lå på femte-sjetteplass i feltet da et par syklister foran han falt i bakken. Rådegutten klarte å unngå dem som ramlet rett foran ham og sikret seg fjerdeplassen som førte ham til finalen.

Sliter med startene

- Kristian har slitt med startene i hele år, og det var også det som gjorde at han kom på etterskudd i finalen. Nå må vi hjem og trene starter, men åttendeplass er veldig bra, sier Ken Olsen.

Det ble kjørt to EM-runder i helgen. I den andre runden måtte Kristian Westeng Olsen melde pass etter kvartfinalen etter å ha blitt nummer fem i sitt heat. Han lå på femteplass hele veien og fant aldri lukene som gjorde at han klarte å avansere.

Tøff juniorklasse

Sebastian Aslaksrud, som var i norgestoppen i G15-16 i fjor, er i år første års junior, og der møter han knallhard konkurranse i EM-rundene.

- Som første års junior synes jeg Sebastian klarte seg veldig bra. Han kom videre fra de innledende heatene begge dager.

- I den første EM-runden endte han sist i kvartfinaleheatet sitt.

- I den andre fikk han en kjempegod start i kvartfinalen og lå en stund på tredjeplass og hadde semifinalen innen rekkevidde, men så ble det et sammenstøt med en fransk syklist, og Sebastian deiset i bakken. Da var løpet kjørt, men det gikk heldigvis bra med ham, forteller Ken Olsen.

Moss BMX Club hadde også med en junior. Michael Thomson, som også er første års junior, leverte flott innsats, men han klarte ikke å ta seg videre fra de innledende heatene.

De neste EM-rundene kjøres i Ängelholm (Sverige), Riga (Latvia) og Belgia.