Kristoffer Ventura (16) er Europas beste junior i golf

Stortalentet Kristoffer Ventura fortsetter utviklingen, og han håper å nå verdenstoppen som seniorspiller.

Stortalentet Kristoffer Ventura fortsetter utviklingen, og han håper å nå verdenstoppen som seniorspiller. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Etter åtte runder med bunnsolid golfspill i Frankrike er Kristoffer Ventura (16) best i Europa akkurat nå. Målet er å leve av idretten, samt å ta en Major-tittel.

DEL

Stortalentet Kristoffer Ventura blir bare bedre og bedre, og han har ikke tenkt å slå seg til ro med seieren i det åpne franske juniormesterskapet i golf.

Del på Facebook

I de kommende månedene får ikke klubbmedlemmene i Moss og Rygge Golfklubb sett mye av ham. Ventura kommer til å spille mye utenlands for å få mer erfaring og forhåpentlig ta flere poeng på verdensrankingen.

Høye mål

– Målet mitt i år er å spille mange internasjonale turneringer, og å komme med på EM for herrer individuelt.

Les også: Kristoffer Ventura smadret Europas golf-ungdommer

– Da trenger jeg rankingpoeng. Der er det mange som er mye eldre enn meg, og jeg blir nok en av de yngste. På lang sikt er målet mitt å leve av golfen. Jeg har også som mål å ta en Major-tittel, sier Ventura, som med de ordene røper at han sikter mot verdenstoppen.

Vanskelig å forstå

For dem som ikke følger med i golfverdenen, er det vanskelig å forstå hvor stor prestasjon det er å vinne det åpne franske juniormesterskapet.

Det er ikke altfor mange nordmenn som klarer å hevde seg i en verdensidrett. Ventura har satt hele Europas juniorelite på plass. I en alder av 16 år konkurrerer han med spillere som er flere år eldre. I fjor ble han individuell europamester.

Les også: Kristoffer Ventura tatt ut på det norske laget

Mental styrkeprøve

Etter 198 hull og over 24 timer med spill kunne Ventura slippe jubelen løs. Turneringen gikk over fem dager, og var både en mental og fysisk styrkeprøve.

– De beste juniorene i Europa var samlet, og Ventura vant. Han er den beste juniorspilleren i Europa akkurat nå. At han klarer å vinne igjen etter at han gjorde det i fjor også, er helt unikt. Det er en ekstremt god prestasjon, sier Bengt Arne Lien, som er pro i Moss & Rygge Golfklubb på Evje.

Les også: Ventura og Pettersen fikk hjelp av golfproffer

God oppfølging

Stortalentet kom til klubben for fire år siden. Da flyttet Kristoffer og familien fra farens hjemland Mexico til morens hjemsted, Rygge. Allerede da var 12 år gamle Kristoffer en uvanlig god golfspiller. Etter år med målrettet og ambisiøs trening har han klart å etablere seg på et høyt internasjonalt nivå.

– Jeg har fått tett og god oppfølging både av klubben og av Norges Golfforbund, sier Ventura, som koste seg med kake og utallige gratulasjoner da første treningsøkt etter bragden var over.

Resten av juniorgruppa på Evje, samt proene Bengt Arne Lien og Arild Syversen, satte stor pris på at Ventura delte erfaringene fra turneringen.

Hever nivået

– Kristoffer blir en målestokk for de andre spillerne våre. De får også innblikk i hvor seriøst han jobber. Etter tre innspillsrunder i Frankrike lagde han for eksempel en nøyaktig baneguide hvor hver eneste helling på greenene var med. De andre ser hva som må til for å bli best, og det kommer til å heve nivået i resten av gruppa, sier Lien.

Artikkeltags