Kuwait vil ha Lilleng

Christian H. Lilleng er ønsket som trener i Kuwait.

Christian H. Lilleng er ønsket som trener i Kuwait. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Rådemannen Christian Holstad Lilleng løftet norsk skytesport etter OL-fiaskoen i 2004. Nå er den tidligere landslagssjefen ønsket i Kuwait.

DEL

– De ønsker ny landslagstrener og spurte om jeg er interessert, sier Lilleng til NTB.
Tidligere har han takket nei til attraktive jobbtilbud fra Brasil, Tyrkia og Portugal.

– Jeg er ikke fremmed for nye landslagstrenerjobber, men Kuwait er et forholdsvis ubeskrevet blad, mener den tidligere landslagssjefen.
Han kan bli lokket av en god toårskontrakt fram mot London-OL i 2012. Rundt 40.000 kroner utbetalt i måneden og gratis opphold er ikke uvanlig. Kuwait har ikke utmerket seg veldig i skyting, men har ressursene som skal til for å få på plass et godt lag.

Timingen for et eventyr i Kuwait er ikke optimal. Med to små barn og politisk karriere i Råde for Venstre, kan tiden bli knapp.


– For meg spiller det ikke så stor rolle hvilket nivå skytterne ligger på når jeg eventuelt overtar dem. Viktigere er det at de er innstilt på å satse og at forbundet skjønner hva som skal til, sier Holstad Lilleng.

Sommerlekene i 2004 var de norske skytternes dårligste OL på 44 år, men siden Lilleng kom inn som trener høsten samme år, hevet Norge seg betraktelig. Det ble blant annet 33 medaljer i EM og VM samt rekordmange kvoteplasser i OL under hans ledelse.

Artikkeltags