Landslaget i gatefotball øyner VM

Her er Norges landslag i gatefotball.

Her er Norges landslag i gatefotball. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Norges gatefotball landslag inviterte Sverige og Finland til Nordisk mesterskap på Jeløy Folkehøyskole i dag. Med et smilende vær, høyt tempo og skue mot VM i Chile i oktober, ga gutta alt for å overbevise i den dobbelt norske finalen.

DEL

Tidligere rusmiddelavhengie, hjemløse eller selgere av gateaviser, er de Frelsesarmeens gatefotballandslag er sammensatt av. Det er en sprudlende gjeng, som man kan skimte på lang avstand at de har knyttet tette bånd. Alle på landslaget er pliktet til å ta avstand for en hver form for rus, også alkohol, og målet er å forebygge denne lengselen med ny motivasjon.

Idrett, nye venner og et nytt miljø gir de en fresh start, og frelsesarmeen med Benjamin Brekke - Nærstad og Rune Isegran i førersetet, backer en takknemlig gjeng med spillere.

Norsk dominans

Finland og Sverige hadde tatt seg turen for gatefotballens første Nordiske mesterskap, og selv om de kjempet tappert, var det klart at de to norske lagene, Norge- Senior, og Junior ville ende opp i finalen. Bronsefinalen Finland - Sverige endte 6-2, og da det sto klart for finalen, var det to spente norske lag som sto klare. Gruppen med spillere er pr i dag 12 stk, og innen slutten og oktober skal bare 8 av de med og spille i VM i Santiago. Med landslagstrener Isegran tilstede, var det viktig å prøve å skinne litt ekstra på banen.

Leif Erik, som ledet Norge Senior til sølv med glans, tør ikke ha for høye forhåpninger før VM.

– Jeg tør ikke tenke at jeg får være med til Chile. Drømmer jeg for mye om det, øker sjansen for at jeg kan sprekke ved beskjeden om at jeg ikke er trukket ut. Jeg har reist svært lite i litt liv, og er veldig reiselysten, så hadde jeg fått være med, får jeg heller bare ta gledesnyheten der og da, forteller den unge kapteinen.

Se flere bilder fra gatefotball-mesterskapet her: Nordisk mesterskap i gatefotball

Tør ikke håpe

Det var mye takknemlighet og glede å skimte under det nordiske mesterskapet. En av spillerne på Senior laget, under navnet Lars Vegas, var en av de som satte ord på hva laget betyr for han.

– Dette er et veldig bra tiltak, og en flott måte å gi oss motivasjon på. Det er et godt miljø å komme inn i, du møter andre nykterne folk, og det hjelper på i prosessen. Vi støtter hverandre, og vi er veldig takknelige for de flotte folkene som gir så mye av seg selv for oss. Det er bare å ta av seg hatten for de, forteller en takknemlig Vegas.

Landslagstrener Rune Isegran er selv mossing, og synes det er stas å arrangere det første Nordiske mesterskapet på hjemmebane.

– Det er veldig hyggelig å kunne ha landslagssamling her i Moss. Vi har hatt en årlig samling her i august, men nå også vårt første mesterskap, som forøvrig også er sponset av Imento fra Moss, så vi sevfølgelig stor pris på, kommenterer Isegran.

Finalen mellom de to norske lagene skulle bli en klassiker som de andre innledende matchende de har møtt hverandre til strid. Med uavgjort alle kampene, kunne utfallet av finalen heller ikke bli forutsett. Etter 2 omganger sto stillingen 6-6, og det hele måtte avgjøres med straffer, og etter 1 straffe utenfor for hvert lag, trakk Norge Junior det lengste strået, og satte Seniorene på plass. Og det hele ble avsluttet med en høytidelig pokalseremoni, en smittende gledelig feiring, og til slutt, oppryddning av banen.

Artikkeltags