Gå til sidens hovedinnhold

Larkollengutt tok NM-gull i cheerleading

Artikkelen er over 11 år gammel

Fredrik Hammersborg Hansen (23) har i helgen vært med på å ta to NM-gull i den raskt voksende idretten cheerleading.

Norgesmesterskapet i den svært så amerikansk-inspirerte og akrobatiske showidretten ble avviklet på Brunstad Conference Centre i Stokke i Vestfold.

Der var Fredrik Hammersborg Hansen og hans klubb, Viqueens Cheerleaders, nok en gang med på å dominere mesterskapet.
 

Fire NM-gull

Sammen med makkeren Kerensa Dominguez vant larkollgutten gull i partner-stunt, og sammen med resten av klubben var han med på å vinne gull i klassen for mixed-lag. Viqueens ble stiftet i 1997, er Norges eldste klubb i denne idretten, og klubben vant i år gullet i mixed-klassen for fjerde året på rad. Fredrik var også med på å vinne mixed-gullene i 2007 og 2008, så han har nå til sammen fire NM-gull.
 

Styrke og teknikk

– Hva går partner-stunt og mixed-lag ut på?
– I partner-stunt er det en gutt og ei jente som skal fremføre et show på ett minutt og 25 sekunder med flest mulige momenter. Guttens oppgave er å løfte og kaste jenta, mens jenta skal gjøre ulike øvelser i luften.

– I mixed-lag er vi rundt 20 personer med gutter og jenter blandet hvor oppgaven er å lage ulike pyramider og figurer, forklarer Fredrik Hammersborg Hansen.

– Så guttene må være sterke?
– Det blir jo mange løft, så det hjelper å være i god form. Men det er også mye teknikk.
 

Klar for EM

Fredrik Hammersborg Hansen og Viqueens Cheerleaders skal være med i EM i Helsinki i juli. Norge skal også stille et landslag under VM i Orlando i april, men her skal ikke Fredrik være med.

– Jeg hadde egentlig planer om å dra til Australia i sommer. Derfor takket jeg nei til landslaget, og jeg får derfor ikke være med i VM. Nå blir det likevel ikke noen tur til Australia, så da får jeg i alle fall med meg EM, sier Fredrik Hammersborg Hansen. Han er en av rundt 20 gutter i Norge som driver cheerleading. Blant jentene er det mellom 1200 og 1400 utøvere, og det er nå 25 klubber i Norge som driver cheerleading.