Lettere å realisere idrettsanlegg

HK Herulf Moss-leder Erik Reier (til venstre) og IL Kråkene-leder Tage Pettersen mener idretten vil dra mange fordeler av en eventuell sammenslåing av kommunene i mossedistriktet.

HK Herulf Moss-leder Erik Reier (til venstre) og IL Kråkene-leder Tage Pettersen mener idretten vil dra mange fordeler av en eventuell sammenslåing av kommunene i mossedistriktet. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

HK Herulf Moss-leder Erik Reier, og IL Kråkene-leder Tage Pettersen mener idretten vil vinne på en kommunesammenslåing.

DEL

– Jeg mener at mange områder vil ha store fordeler av en sammenslåing av kommunene i mossedistriktet, og idretten vil bli en av de store vinnerne, sier Tage Pettersen, som også er Høyres ordførerkandidat.
– På hvilken måte?
– Det er lettere å ta beslutninger i ett kommunestyre enn å samkjøre dem i flere. Et godt eksempel er at vi i regionrådet for to år siden prøvde å enes om en plan for drift av regionale anlegg som Middagsåsen, ishallen, Melløs og Parkteatret gjennom et spleiselag. Denne planen har kokt bort fordi kommunene har vist ulik vilje til å bidra. Jeg mener en storkommune vil gi både idrettslag og de som driver anleggene mer forutsigbarhet, sier Pettersen

Del på Facebook

– Jeg tror idretten vil dra nytte av de stordriftsfordelene en storkommune vil gi. Ved at flere kommuner slås sammen, blir kommunen rimeligere i drift, og idretten bør være ett av flere områder som vil kunne få mer penger, sier Erik Reier, og fortsetter:
– Det vil også øke muligheten for å etablere nye idrettsanlegg. En storkommune, eller flere kommuner som står sammen kan få flere midler til anlegg, fortsetter Reier.

– Store kommuner prioriteres ofte høyere enn mindre kommuner ved tildeling av spillemidler, sier Tage Pettersen.

Les også: AP vil tvangsdanne ny storkommune

Mer kompetanse

– Utfordringen for en stor kommune er å ha en god plan for anleggsutviklingen. Og forutsetningen for det vil være bedre i en stor kommune på grunn av større administrasjon med bredere kompetanse, sier Pettersen.

Tidligere HK Herulf Moss-leder Niels J. Wiig, som også var en av forkjemperne for Melløs Arena, er for en storkommune på vegne av idretten.
– En storkommune vil gi mer kraft i det idrettspolitiske arbeidet, og idrettspolitikken i mossedistriktet må samordnes bedre. Mange idretter har behov for flere haller, og det tror jeg kan være lettere å realisere i en storkommune, sier Wiig.

Lettere å bygge nytt

Både Pettersen, Reier og Wiig mener mulighetene for å realisere nye store idrettsanlegg som innbyggerne i regionen vil ha nytte av, vil være større i en storkommune.
– Ja, mulighetene vil være større, og utfordringen da blir å finne en lokalisering til fordel for flere idretter, sier Reier.
– Mossehallen er en typisk treningsarena. Håndballen i Moss og Rygge, og kanskje også innebandyen, kan ha behov for en ny kamparena, sier Wiig.
– Kan det da være aktuelt at HK Rygge og HK Herulf Moss har felles kamparena?
– Ja, det må kunne gå an. En kamparena bør bygges minst som en to-banehall, hvor en kan ha to fulle baner til trening og hvor en kan ha en kampbane på tvers med uttrekkbare tribuner fra veggene, sier Reier.

Trenger mer areal

Fagkoordinator for kultur i Moss kommune, Annette Thorgersen, vil ikke legge føringer på politikerne, men ser fordeler av en storkommune.
– Det kan være mange fordeler. Ikke minst har vi utfordringer med arealene. Jeg skulle ønske vi hadde flere alternative steder å bygge nye idrettsanlegg. Det er trolig mer areal å ta av i nabokommunene, sier hun.

Artikkeltags