Det lokale baseballaget, Moss Shields Baseball, driver ikke bare trening. De har alvorlige planer om å hevde seg i den hjemlige ligaen, til tross for at de debuterer på det øverste nivået. I fjor stilte ikke gjengen i noen liga. Søndag debuterer de i Norges Baseball Liga, hvor de møter et nabolag fra Fredrikstad, og flere lag fra Oslo.
 

Hjemmekamper på bortebane

Shields hører hjemme på Reiergrusen på Jeløy, hvor de trener en gang i uken utenfor sesong, og to ganger i uken når det er sesong. Men hjemmekampene spilles på Rommen Baseballbane i Oslo, da det ikke finnes baner i distriktet.

– Det er tøft, men vi må gjøre det vi kan for å kunne spille kamper. Å trene her er ikke er så dumt. Det blir uforutsigbart, tøffere og en fordel for oss at vi trener på en ikke-typisk baseballbane. Vi blir godt forberedt til kamper, sier trener T.J. Collins.

Treneren har troen

Collins er spillende trener og fra Kansas, og styrer skuta med erfaring fra høyt nivå i USA. Han har høye forventninger for sesongen.

– Jeg har ganske høye forventninger etter å ha sett på fjoråret, hvor vi tapte de første to kampene, men begynte å trene mer og hadde stor utvikling. Vi ble bedre sammen som lag og vant de tre siste kampene. Vi har fokusert på enkeltspillere i vinter, og jeg forventer å se bedre prestasjoner i år, smiler han.
Søndag er det dobbeltkamp mot Fredrikstad Bears på Begby. Og Collins er klar på hva som har vært fokus inn mot matchen.

– I fjor fokuserte vi på det defensive, nå handler det om pitching. Min filosofi er at med god pitching og bra forsvar kan du bryte ned et offensivt lag. Jeg føler at vi er godt forberedt, sier han optimistisk.