Adapta World Rally Team (AWRT), med Mads Østberg som fører og Jonas Andersson som kartleser, har i en periode vært i kontakt med Peugeot Sport om å kjøre Peugeots 207, S 2000, i årets S-WRC cup. S-WRC er nest høyeste nivå innenfor rally VM.

«Partene har vært enige om det sportslige konseptet etter en vellykket test i forrige uke. Men det har dessverre ikke vært mulig å komme frem til et økonomisk opplegg for programmet, som begge parter har kunnet leve med. Peugeot og AWRT har derfor besluttet at de ikke gjennomfører VM sammen», heter det i en pressemelding fra AWRT.

Fem eller seks løp

For AWRT, Mads og Jonas betyr dette at de fortsetter VM-sesongen i WRC med Subaru.
Det er planlagt ytterligere fem løp i årets VM, muligens seks, med start i Portugal i slutten av mai.

Les også: Østberg fikk rally-tips av Loeb

Det betyr også at Østberg og Andersson stiller til start i neste NM-løp, Rally Sørland.
– Peugeot har absolutt vært et positivt bekjentskap, sier Mads Østberg.
– Bilen var morsom å kjøre på test, og det fabriksstøttede opplegget gjennom PH sport, med våre mekanikere med på laget, var av topp klasse. Synd at ideen kom opp på overtid. Vi ville vært med å kjempet om VM-tittelen i S-WRC med denne bilen, det er jeg sikker på, fortsetter Østberg.

Luksusproblem

Han velger å se positivt på at avgjørelsen nå er tatt, og ser frem til fortsettelsen med Subaru.
– Med den korte tiden vi hadde til disposisjon ble det ikke mulig å komme opp med en økonomi i programmet som vi kunne takk ja til. For min og Jonas’ del hadde vi et luksusproblem, hvor vi eventuelt kunne velge mellom to goder. Nå blir det WRC, og skal jeg være helt ærlig er det der jeg føler meg hjemme, avrunder Mads Østberg.
For Peugeot betyr beslutningen sannsynligvis at de ikke vil delta i årets S-WRC, i hvert fall ikke med et fabrikkstøttet team.