Mads Østberg i flydrama

Dette bildet la Mads Østberg ut på Twitter etter flydramaet i natt. På bildet ser man lekkasjen av drivstoff ved flyvingen.

Dette bildet la Mads Østberg ut på Twitter etter flydramaet i natt. På bildet ser man lekkasjen av drivstoff ved flyvingen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Flyet som Mads Østberg skulle ta hjem fra Rally Mexico måtte snu og foreta en kontrollert nødlanding.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Mads Østberg befinner seg fortsatt i den meksikanske byen Leon etter at flyet han var passasjer i måtte nødlande i natt. På Twitter skriver Våler-gutten følgende melding i dag:

"Stuck for another day in Leon! After we took of we had to return to the airport with a big fuel leak on the right wing! Interesting...."- Vi hadde vel ikke vært i lufta mer enn fem til syv minutter da vi måtte snu. Det var noen passasjerer som så at det lakk drivstoff fra den høyre vingen, og det ble gitt beskjed til besetningen, forteller Mads Østberg til Moss Avis.

Fra besetningen i flyet fikk passasjerene kun beskjed om at flyet var nødt til å snu og gå inn for nødlanding, uten at årsaken ble oppgitt. 

- Det var en ubehagelig opplevelse, ja. Jeg må si at det var klønete håndtert. Beskjeden kunne ha blitt gitt på en annen måte for å unngå unødvendig panikk, sier Mads Østberg.

- Jeg tror ikke flyvertinna hadde verdens beste dag. Hadde det vært folk som var mer nervøse enn oss for å fly kunne det blitt veldig dramatisk der, sier Østberg til Dagbladet.

I følge Dagbladet var det flere rallystjerner ombord i samme fly, deriblant Jari-Matti Latvala og Mikko Hirovonen. Med Østberg var flere i hans team, deriblant pappa Morten Østberg og kartleser Jonas Andersson.

Selv om Mads Østberg er kritisk til hvordan passasjerene ble informert, er han ikke i tvil om at det var riktig å snu med en gang:

- Det var veldig bra at vi snudde, for lekkasjen var stor, sier han til Moss Avis.

- Gikk selve landingen fint?

- Ja, det gjorde den, og flyet fungerte som det skulle. Men i innflyvningen kunne flyet bare fly venstresvinger for å hindre drivstoffet i å komme inn i motoren, svarer han.   

Mads Øsberg presiserer at han ikke har flyskrekk.

- Mest av alt har jeg hjemlengsel nå. Å fly er en del av gamet, så det skal nok gå bra, sier han til Dagbladet og legger til at han skal fly hjem via Houston og New York.

Ingen kom til skade da flyet nødlandet.

Rundt klokken halv fire norsk tid i ettermiddag skal Mads Østberg etter planen fly fra Leon i Mexico til Houston i USA. Deretter går turen innom New York før han lander på Gardermoen onsdag morgen.  

LES MER OM MADS ØSTBERG HER

Artikkeltags