Østberg og kartleser Jonas Andersson ankom den finske byen Jyväskylä mandag, og sammen med resten av Adapta-teamet har de fullt fokus på å forberede seg best mulig, slik at de kan få et godt resultat i den 8. VM-runden.
- Mads og jeg er godt samkjørt, og noteskrivingen skal ikke bli noe problem, vi har full fokus, og det skal bli bra, sier Andersson.

 

Tenker økonomisk

I en pressemelding opplyses det at Adapta-teamet har valgt å kjøre den eldste av bilene, en Subaru WRC 06, i det kommende løpet, men at testene ikke har vært optimale.
- To testdager ble preget av tekniske problemer og dermed amputerte tester, men dette stresser ikke Mads og Jonas. En dårlig generalprøve kommer ofte før en god premiere, heter det i pressemeldingen.
- Jeg har byttet på å kjøre 08 bilen og 06 bilen både i NM og VM i år, og i og med at det blir nye WRC biler til neste år og jeg bare skal kjøre to VM-runder til med Subaru, er det om å gjøre å bruke det vi har av tigjengelig materiell mest mulig rasjonelt og økonomisk, sier Mads Østberg.
- Ingeniøren vår har beregnet at motor, girkasse og differ har gått minst på 06 bilen, siden full overhaling. Jeg liker S12/06 bra, og har ingen ting i mot å bruke den fremfor 08-bilen, legger han til.

Håper på godt resultat

Våler-gutten kjørte den nevnte 06-bilen også i Rally Sweden tidligere i år. Det endte med en 8.plass.
- Nå tenker vi først og fremst på at hele teamet skal gjøre sitt beste. Både vi inne i bilen og alle rundt. Mitt beste resultat så langt er 6. plass fra Rally Portugal i fjor, og klaffer det i alle ledd kan det gå minst like godt denne gangen. Vi skal gjøre vårt beste, så får vi telle opp når vi er i mål, avslutter han.