Mads Østberg på 4.plass i Rally Argentina

Mads Østberg (24) krasjet under "shakedown" og ble sendt til sykehus. Han har kraftige ryggsmerter.

Mads Østberg (24) krasjet under "shakedown" og ble sendt til sykehus. Han har kraftige ryggsmerter. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Mads Østberg er beste rally-nordmann totalt, og holder fremdeles 4.plassen i Rally Argentina. - Det er langt igjen og det er fullt fokus, er beskjeden fra Adapta-teamet.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Etter søndagens 16. etappe holder Mads Østberg fremdeles på 4. plassen totalt, og ligger 3.01.6 bak Loeb.

Lørdag

Etter lørdagsens 9. fartsprøve er Mads Østberg nå 2:26,6 minutter bak Sebastien Loeb i sammendraget. Franskmannen har en knapp ledelse på 2,1 sekunder til Mikko Hirvonen, som innehar 2.plassen.

LES OGSÅ: HER HOPPER MADS ØSTBERG 50 METER MED RALLYBIL

Risiko-dekk

Da Rally Argentina startet lørdag morgen, argentinsk tid, var det kun fem grader og det hadde regnet i løpet av natten. Derfor ble valget av dekk en viktig faktor for "Mad Mads".
– Vi tok et valg vi mente var riktig, som også de øvrige Ford-førerne gjorde. Vi satt på fire softe dekk og tok to harde i reserve. Det var stor risiko ved dette valget, og dessverre gikk strategien i grus, sier Morten Østberg, teamsjef i Adapta World Rally Team.

Ford Fiesta WRC-duoen kjørte kontrollert og bra gjennom dagens fartsetapper. Halvveis ut i dagen bestemte teamet seg for å endre taktikken.
– Tanken var å prøve å kjøre inn tid på de tre beste, men med 56 sekunder opp til Sordo midt på dagen var det eneste fornuftige å passe på fjerdeplassen. Men det er langt igjen og det er fullt fokus, sier Morten Østberg.

Ved å bruke de øvrige etappene i Argentina som test i forkant av den neste VM-runden i Hellas skaffer dermed duoen seg nyttig setetid.
– Vi har bestem oss for å begynne å forberede Hellas allerede nå. Dermed får vi mye kjøring i forkant av rallyet og Mads er kjempefornøyd med strategien, sier Morten Østberg.

Seks etapper søndag

Duoen har god avstand ned til femteplassen og er komfortable med den situasjonen de nå er i.
– Nå pusser vi på de notene vi har og får ekstra kjøretid i bilen som er nyttig i forkant av Hellas. Mads sier han har det kjempebra med den strategien vi har, og når vi når målet vårt er vi godt fornøyde, sier Morten Østberg.

Foran søndagens etapper er det over seks minutter ned til femteplassen for Mads Østberg og Jonas Andersson. Søndag skal førerne igjennom seks etapper.

Solberg med beste-tid

Av de øvrige nordmennene kan det nevnes at Petter Solberg kjørte inn til tredje beste tid på lørdagens 9.fartsprøve, bare slått av Hirvonen og Loeb.
I sammendraget ligger imidlertid Solberg et stykke bak. Det befinner han seg på 11.plass, 14:34,4 bak Loeb.

Anders Mikkelsen ligger på 2.-plass i S2000-klassen, rundt halvminuttet bak tsjekkeren Martin Prokop. Nordmannen er regjerende IRC-mester og kjører sitt andre VM-rally for sesongen.
 


 

Artikkeltags