– Det har vært en bra dag på mange måter, men ikke optimalt.
På noen spesielle deler av etappene hvor det går mye oppover taper Mads tid til fire biler, Citröen og Fords to fabrikkfører. Det jobber vi nå analytisk med for å finne ut hvorfor, enten om det er føreren eller om det er fintuningen på motoren, sier Morten Østberg, teamsjef i Adapta World Rally Team.

Mads Østberg lå som nummer tre allerede etter publikumsetappen gjennom gatene i Guanajuato torsdag kveld lokal tid, og klarte å beholde den sterke plasseringen også etter fredagens etapper.

Fordi Østberg ikke har fått testet på grus før rallyets start har oppsettet på bilen, som til start i Mexico var likt som det han kjørte på i Rally Wales, stadig blitt justert.

– Forskjellen mellom Rally Wales og Rally Mexico er store og vi jobber kontinuerlig med å få et optimalt oppsett, forklarer Morten Østberg.

– Mads har til tross for noen småproblemer hatt en god følelse i dag og er innstilt på en god dag i morgen. Nå må målet være å fighte om en pallplass, sier Morten Østberg.

Sebastian Loeb leder, ett minutt og 11 sekunder foran Østberg, med Hirvonen på andre plass foran lørdagens etapper som starter ca. klokka 14.00 norsk tid.