De slo familielaget Lirhusene i en spennende finale. Etter ordinær tid i finalen sto det 1-1 etter scoringer av Kjetil Høsøien for Moss Avis og Audun Lirhus for Lirhusene.
- Det er alltid moro å vinne, og de fleste gjør vel sitt beste når de får på seg en drakt, sier spillende manager for Moss Avis, Helge Kjøniksen.
- Hva vil du si om laget dere klarte å stable på beina?
- Bortsett fra to spillere, er alle ansatt i Moss Avis. Det var også to ansatte i Moss Avis som spilte for et annet lag (Nabolaget), og de vil nok få problemer med å spille seg inn på vårt lag neste år, sier en selvsikker Kjøniksen.

SE STORT BILDEGALLERI FRA TURNERINGEN HER!

Artig turnering

- Alle som spilte for oss la ned en kjempeinnsats, og spesielt var jeg imponert over keeper Kenneth Stensrud.
- Vi var også heldige som fikk Kjetil Høsøien til å spille for oss. Han ville nok styrket et hvilket som helst lag i denne turneringen betraktelig, legger han til.
- Jeg synes det var en veldig artig turnering å være med på. Nivået var sånn at alle kunne ha det gøy. Alle gikk som regel av banen med et smil om munnen, avslutter Helge Kjøniksen.

200 sporty kulturarbeidere

Med til sammen 20 lag i aksjon i den andre utgaven av Kulturfeltets fotballcup, antok turneringsleder Martin M. Sørhaug i House of Foundation at mellom 160 og 200 spillere var i aksjon. Noen lag hadde knapt innbyttere, mens andre hadde mer enn dobbelt dekning.
- Det har blitt en populær turnering. I fjor var vi 16 lag. Nå er vi 20, og vi hadde i tillegg tre lag på venteliste, sier Sørhaug.
- Kan turneringen bli enda større neste år?
- Nei, det vil nok bli 20 lag. Det er det vi rekker av kamper fram til klokken 17 på en lørdag.

Familielaget

Vi hadde kanskje trodd at vår egen forfatter, Agnar Lirhus, var blant de utvalgte på Det norske Forfatterlandslaget (DNF), men han spilte for Lirhusene som var et rent familielag.
Med seg på laget i Mossehallen hadde han brødrene Audun og Atle, faren Torstein, onkel Terje Pettersen, hans sønn Bendik Pettersen, samt Peter Høydal.
- Hvordan er det med kondisen?
- Den er sånn passe. Det er heller evnene det skorter på, svarer Agnar Lirhus.
- Spilte du ikke fotball da du var yngre?
- Joda. Jeg startet i Tronvik og gikk over til Sprint og spilte der fram til junioralder.

Lirhus i Skeid-drakt

For anledningen spilte han i Skeid-drakt.
- Hvorfor i Skeid-drakt?
- Bare fordi den er rød. Jeg har ikke noe forhold til Skeid.
- Hva synes du om Kulturfeltets fotballcup?
- Den er helt strålende! Alle som er med her spilte sikkert fotball som barn.
- Siden det er med lag fra både Oslo og Fredrikstad, betyr det kanskje at mange har savnet en slik turnering, sier Agnar Lirhus.

Moss Avis stilte med:

Kenneth Stensrud, Knut Anders Blystad, Petter Christian Saugstad, Helge Kjøniksen, Thor-Erik Claussen, Inge Hegglund, Øystein Kristiansen, Lars Christian Andersen Lofstad, Kjetil Høsøien.

Lirhusene stilte med:

Torstein Lirhus, Agnar Lirhus, Audun Lirhus, Atle Lirhus, Terje Pettersen, Bendik Pettersen, Thomas H. Meyer og Peter Høydal.

Les mer om turneringen i mandagens papirutgave av Moss Avis!