Gå til sidens hovedinnhold

Moss FK ble straffet

Artikkelen er over 6 år gammel

(Moss FK - Skeid Fotball 2-3) Et upresist MFK gikk på sitt andre strake tap da de møtte et effektivt Oslo-lag. Se bilder av målene nedover siden.

Vi oppdaterer saken med video av målene og intervjuer senere i kveld!

Follo snublet sist mot Eidsvold Turn, men da greide ikke Moss å tette luken. I dag snublet Follo igjen, men når det gjaldt som mest feilet de gulkledde også.

Kampen var ikke mer enn fem minutter gammel da unge Bruno Leite fyrte av et skudd fra distanse, og Skeid var i føringen. MFK trykket på etter scoringen, og Jorge Rodriguez burde nettet både en og to ganger, men det var heller gjestene som skulle score mål nummer to. Ilias El Hafedi doblet ledelsen etter en kontroverisell corner. Samtlige MFK-spillere svermet rundt dommeren, og mente det skulle vært avblåst for hands.

SE FLERE BILDER HER!

Sjanse

STOR SJANSE: Etter 16 minutters spill fikk Jorge Rodriguez en kjempesjanse like ved straffefeltet, men spanjolen fikk et dårlig treff på ballen og skuddet endte langt over mål.

Jorge Rodriguez reduserte etter et hjørnespark bare to minutter senere, og det resultatet sto seg til pause.

Bjørn Skog var uheldig og fikk revet ned en Skeid-spiller i feltet, og dermed dømte kamplederen straffe til gjestene. Stian Kristoffersen satte ballen i nettet, selv om Jevgenijs Sazonovs fikk noen fingre på den.

Kvarteret før slutt sørget Kenneth Di Vita Jensen for fornyet spenning med sin redusering, men det ble med den ene reduseringen, og oppgjøret endte 3-2 i favør Skeid.

Les referat fra kampen her

Dette hadde MFK-trener Arne Erlandsen å si etter tapet:

Slik ser tabellen ut etter lørdagens kamp mot Skeid.

Før kampen:

Til tross for optimisme og håp om opprykk før sesongen er MFK og Arne Erlandsen i øyeblikket på fjerdeplass, og det er hele ni poeng opp til Follo som leder avdelingen. Forrige helgs bortetap mot Finnsnes gjorde at også KFUM Oslo passerte MFK på tabellen.

Dagens kamp mot det tidligere storlaget Skeid på Melløs er viktig for å kunne holde liv i drømmen om toppstrid utover høsten. Når andre halvdel av sesongen sparkes i gang 19. juli står Follo for tur for MFK.

– Vi har ikke gjort noe annerledes inn mot denne kampen enn ellers, sier hovedtrener Arne Erlandsen.

Moss Avis vil både streame kampen live og ha tekstoppdatering fra kampen som begynner klokka 16:00. Følg med fra klokken 15:55. 

Jobber med timingen

Han er fornøyd med antall sjanser MFK har skapt.

– Vi må fortsette å skape, og nå håper vi også å omsette.

Skeid har notert seg for 23 scoringer så langt, det er fem mål mer enn MFK. Det hører også med til historien at Oslo-laget har sluppet inn dobbelt så mange som Erlandsens menn.

– Vi prøver å skape situasjoner på trening som er mest mulig like de vi møter i kamp. Spesielt jobber vi med innløp i boks når vi kommer rundt på kantene. For ofte står vi stille. Der har vi slitt, og det har med timing å gjøre, både hos dem som angriper feltet og den som slår innlegget, sier Erlandsen.

Skeid har vist gryende form i det siste, og de feide Drøbak/Frogn av Nordre Åsen kunstgress med 6–1 sist. Vi må tilbake til 24. mai for å finne forrige gang Skeid ikke tok poeng.

Sliter med effektiviteten

Moss tapte 2–3 for Finnsnes i forrige runde og sliter voldsomt med effektiviteten. 18 mål har det blitt så langt, mens topplagene Follo og Kjelsås til sammenligning har scoret henholdsvis 42 og 33. Blant annet står Jorge Rodriguez, juvelen fra fjorårets snuoperasjon, kun med tre mål i serien i år.

– Det blir feil å skylde bare på spissene for at det ikke scores nok mål. Det er hele lagets ansvar, akkurat som det er hele lagets jobb å forsvare seg. Både Jorge og jeg skulle ønske at han hadde flere mål, men det er en fysisk tøff liga som er veldig annerledes enn det han er vant med fra Spania. Det positive er at han kommer seg til sjanser.