Moss ønsker at Wang skal få utvikle sitt eget lokale

 Tage Pettersen (H, til venstre) og Erlend Wiborg (Frp) mener Wangs behov for lokaler må løses med et nytt bygg på Melløs. foto per johansen

Tage Pettersen (H, til venstre) og Erlend Wiborg (Frp) mener Wangs behov for lokaler må løses med et nytt bygg på Melløs. foto per johansen Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Ifølge Erlend Wiborg (Frp) og Tage Pettersen (H) er formannskapet enig om at Wang nå skal være med å utforme et lokale som vil passe dem.

DEL

Fredrikstad kommune frister nå Wang Toppidrett med ledige undervisningslokaler fra skolestart 2011.
Samtidig vil ikke den forestående innvendige ombyggingen av Melløs stadion ha kapasitet til å huse Wang Toppidretts behov for undervisningslokaler.

Derfor må Moss kommune nå finne egnede eksisterende lokaler, eller bygge nytt, for å sikre at den viktige privatskolen blir værende i byen.

Må bygge nytt

– Det var full enighet i formannskapet mandag om at vi må tilby Wang egnede lokaler i tilknytning til idrettsanleggene på Melløs eller Ørejordet. Slike lokaler finnes ikke på Melløs nå. Derfor må det bygges nytt, sier Tage Pettersen og Erlend Wiborg.

– Det er også enighet om å la Wang være med å utforme og utvikle lokaler som vil tilfredsstille deres behov, fortsetter Tage Pettersen.

– Lokaler som Wang igjen blir leietager til, sier Wiborg.

– Om ikke det blir et eget bygg, kan det være aktuelt å legge lokalene inn i boligblokken som er vedtatt bygget for å kunne finansiere opprustningen av Melløs stadion, sier Erlend Wiborg.
– Selv om vi nå er enige om å avvente hva Fredrikstad kommune kan tilby Wang, er vi absolutt ikke passive.

– Det er en tett og god kommunikasjon mellom Wang og administrasjonen i Moss kommune, og Wang vet godt at det er et sterkt ønske fra alle parter om å beholde dem i Moss, sier Tage Pettersen.

– Kommunen må bygge et nytt bygg til Wang. Det kan reises på den tomten som er regulert til boligblokk. Og det kan jo hende at de lokalene kan bli en del av boligblokken senere, sier daglig leder i MK Eiendom, Olav Dalåsen.

– Om kommunen skal bygge for Wang alene eller sammen med private er noe bystyret må ta stilling til.
– Wang krever større lokaler enn det er plass til i nåværende bygningsmasse, og det er heller ikke aktuelt å utvide bygningsmassen av hensyn til tiden, sier Olav Dalåsen.

Artikkeltags