NM-seier til Brynildsen

Eyvind Brynildsen vant Rally Sørland.

Eyvind Brynildsen vant Rally Sørland. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Våler-mannen Eyvind Brynildsen tok en etterlengtet seier da han i dag vant Rally Sørland.

DEL

Det ble mye dramatikk i årets Rally Sørland. Løpet startet med tre fartsetapper på fredag kveld, og det var veteranen fra Stavanger, Trond Sveinsvoll med kartleser Otto Øverstad som kjørte inn til ledelse etter første dag med sin Subaru Impreza. Eyvind Brynildsen og Maria Andersson, KNA Varna, fikk en heller dårlig start. På grunn av for stor hastighet på gjennomkjøringa før løpet, ble de tildelt hele 1,50 min. i tidsstraff før løpet startet. De hentet imidlertid inn hele tidstillegget og mere til før de passerte målrampa i Mandal som vinnere i sin Mitsubishi Evo lørdag ettermiddag.

Lørdag morgen hadde Sveinsvoll en ledelse på henholdsvis 1,04 min. og 1,17 min. på Grøndal og Brynildsen, men etter den sjette fartsprøva var både Grøndal og Brynildsen forbi Sveinsvoll. Dermed så det lyst ut for Grøndal, som hadde muligheten til å ta viktige NM-poeng.  Men på den syvende prøva gikk det skikkelig galt under de særdeles vanskelige værforholdene. Grøndal tapte over fire minutter etter en avkjøring, men fortsatte løpet selv om bilen fungerte langt fra perfekt. Dermed kunne Eyvind Brynildsen og Maria Andersson fra KNA Varna sikre totalseieren.

-Bortsett fra tidstillegget vi fikk har alt fungert perfekt i helga. Dette har vært en god dag i løpsbilen og det er positivt med tanke på videre løp framover, inkludert de resterende NM-løpene, sa Eyvind Brynildsen etter målgang.

Trond Sveinsvoll og Otto Haverstad ble for øvrig nummer to, 27,1 sekund bak Brynildsen, mens Sveinung Bieltvedt og Roger Eilertsen fikk med seg en tredjeplass og viktige NM-poeng.

- Det var synd vi knuste felgen fredag, uten uhellet skulle vi gitt Brynildsen kamp til mål, sa NM-lederen. Anders Grøndal og Trond Svendsen er nok skuffet over 4. plassen i klassen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken