– Vi nærmer oss noe. Vi har fortsatt en del å gå på før bilen er optimal, men det er tydelige fremskritt og vi gjorde gode erfaringer på Sørlandet i helgen, kommenterer Våler-gutten.

Østberg kjørte et prikkfritt rally Sørland og havnet altså på toppen av pallen, drøyt tre minutter og 40 sekunder foran neste mann, Anders Grøndal på 2. plass.
– Vi vinner med ganske klar margin og er selvfølgelig fornøyd med det. Fokuset i helgen var imidlertid å prøve å få bilen til å gå best mulig, så dette var en god test for oss. Vi har prøvd forskjellige differensialer på bilen, for vi har ikke vært helt fornøyd med “handlingen”, men nå nærmer vi oss noe, forsikrer han.

Tøff sesong

Østberg har hatt en noe tøff sesong, og spesielt mye biltrøbbel. Det hele startet med en skuffende plassering i svenskerally, men nå ser det altså ut som rallyføreren er i flytsonen.
– Vi skal bruke denne bilen i rally Portugal i slutten av mai, så vi jobber på spreng for å få den til å fungere optimalt hele tiden. Helgen før 17. mai skal jeg være med i et løp i det svenske mesterskapet, og da håper vi på å kunne gjøre enda flere erfaringer, sier han.

Langt bak

Østberg og hans kartleser Jonas Andersson ledet løpet fra og med andre etappe fredag kveld. Til tross for suveren seier og 30 viktige NM-poeng, klarte ikke Østberg å knappe inn mye på Anders Grøndals poengforsprang. Grøndal, som kjører for NMK Drammen, hadde all mulig flaks på sin side mot slutten av løpet, og berget andreplassen i WRC-klassen. Dermed har han hele 44 poengs ledelse til Østberg når to av årets seks NM-runder gjenstår.
– Helgen kunne vært optimal den hvis Grøndal hadde tatt litt mindre poeng. Men for vår del kunne vi bare konsentre oss om løpet og de tingene vi skulle gjøre.

På skinner

I løpet av rallyet byttet Østberg og Andersson støtdempere og kjørte på tre forskjellige sett, noe som også ga gode svar.

– Vi har prøvd ut en del forskjellige ting og tar med oss det som fungerer videre og jobber med det som må forbedres.
I en ellers tøff sesong så langt er Mads Østberg glad for å stå på toppen av pallen, selv om det ikke var det viktigste denne gangen.

– Alt gikk pent og pyntelig under hele løpet og vi hadde en fin, rett linje i veien hele tiden, sier han og legger til.
– Det er deilig at ting går på skinner, men vi er fortsatt ikke i mål med bilen, selv om ting fungerte veldig bra i helgen.
Etter løpet hadde rallyteamet en god evaluering og er godt forberedt for hva som skal stå på agendaen neste gang de stiller til start.
– Vi har hatt en god evaluering, og lista ligger klar på hva vi skal teste i neste løp, avslutter han.