Fredrikstad-laget er på full fart ned i 4. divisjon etter en begredelig sesong i 3. divisjon. Lagets hovedtrener Andreas G. Olsen er ferdig etter inneværende sesong og erstatteren er allerede på plass. Han er 19 år fra Moss og heter Ole Martin Nesselquist.- Det stemmer. Vi har ansatt Ole Martin. Han er bare 19 år, men spillergruppa og fotballstyret har møtt ham og vi har alle det samme inntrykket og føler at han er rett mann for oss i den situasjonen vi er i nå, forteller leder i fotballstyret i Trosvik, Tom Arild Larsen til Moss Avis.


- Er det ikke risiko knyttet til å ansatte en så ung trener på A-laget?

Vi tar vel kanskje en liten sjanse her, men vi har lyst til å prøve noe helt nytt. Måten han fremla sin visjon med Trosvik var overbevisende og vi tente på det han sa, forteller Larsen.

- Ikke hørt om yngre

Ifølge flere Moss Avis har snakket med, er Ole Martin Nesselquist antakeligvis den yngste treneren i norgeshistorien på et A-lag, og spesielt såpass høyt i divisjonssystemet.

Kommunikasjonsdirektør Svein Graff i Norges Fotballforbund kan ikke bekrefte påstanden, ettersom det ikke eksisterer databaser og historikk på trenernes alder, men han tillater seg likevel å snakke av erfaring.

- Jeg personlig har aldri hørt om noen yngre. Det sier seg selv at det skal godt gjøres å være yngre enn 19 år som A-lagstrener, sier han.

19-åringen selv bryr seg ikke om det.
- Jeg tenker ikke på alderen i det hele tatt. Jeg ser på trenerjobben i Trosvik som en utfordring for meg og jeg har tro på at jeg kan tilføre både spillergruppa og klubben noe, kommenterer han.

Gode referanser

Det er jobben den unge treneren har gjort tidligere som har trigget Trosvik-ledelsen. Etter et lite tips fra Tor Trondsen, som kjenner Nesselquist fra MFK og Wang Toppidrett, sjekket de referanser og lot seg imponere.

- Klubbene i mossedistriktet var veldig positive og det er åpenbart at han gjorde en god jobb i rollen han hadde i samarbeidsprosjektet i byen. Det er mange som skryter av han og vi er ganske sikre på hva vi får selv om han bare er 19 år, forklarer Larsen overfor Moss Avis.

Les mer om saken i morgendagens utgave av Moss Avis.