Opprykk med MFK-smak i Kristiansund

Suksess: Mahmoud El Haj  (f.v.), Geir Bakke og Tommy Edvardsen  har rykket opp med Kristiansund. Foto: Dagfinn Limoseth

Suksess: Mahmoud El Haj (f.v.), Geir Bakke og Tommy Edvardsen har rykket opp med Kristiansund. Foto: Dagfinn Limoseth Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

MFK har foreløpig ingen grunn til å snakke høyt om Adeccoligaen. Men litt lenger nord kan i hvert fall noen med aner i Moss slå seg på brystet.

DEL

Geir Bakke var hovedtrener i Moss FK i to og en halv sesong før han tok steget opp til Stabæk. Derfra gikk turen til Kristiansund, og i år har møringene under Bakkes ledelse feid gjennom 2. divisjon og var klare for Adecco mens det fortsatt var strandvær på disse kanter.

– Ja, vi har jo visst om dette en stund, ler Bakke, som har tatt seg noen dager fri etter en fantastisk sesong med 22 seire, to uavgjorte og to tap.

– Har dere spilt i en svak avdeling, eller er dere så gode som resultatene tilsier?

– Det er nok en blanding. Men jeg er ganske sikker på verken Follo, Lørenskog eller MFK hadde lekt seg i vår avdeling. Vi har hatt mange tøffe kamper, men har vært flinke til å vinne også de jevne, hevder den tidligere MFK-treneren.

Fire år

Han har hatt med seg tre tidligere MFKs-pillere i stallen: Christian Michelsen, Tommy Edvardsen og Mahmoud El Haj. Den eneste av disse som helt sikkert blir med videre, er Edvardsen.
– Tommy har kontrakt, mens «Mikkel» teller på knappene og Mahmoud har sagt nei til kontrakten han ble tilbudt, forteller Geir Bakke, som selv har skrevet under på ny fireårskontrakt med den nye Adeccoliga-klubben.

– Vi trives godt her oppe. Det er hyggelige folk og en god plass å jobbe, forteller Bakke, som fortsatt følger godt med på det som skjer på Melløs.

– Det var godt at de greide seg. Moss bør kunne ha en av de 25 beste klubbene i Norge, men det betinger jo at både økonomi, bane og anlegg, spillerutvikling, scouting og ikke minst det som leveres på banen holder samme høye nivå. Det holder ikke å være god på bare et av parametrene, sier Bakke.

Ingen interessante i MFK

Nå skal han forberede Kristiansund på et nivå klubben aldri tidligere har vært på.
– Vi er forberedt på at det blir tøft. Notodden hadde akkurat lik statistikk som oss i fjorårets 2. divisjon. Nå er de nede igjen, advarer Bakke.

– Men jeg håper å kunne få ressurser til å fortsterke litt. Vi trenger det, fortsetter han.

– Noen interessante i Moss?

– Nei, jeg tror faktisk at de vi eventuelt henter må være enda litt bedre. Vi er i en interessant dialog med Molde, avrunder Geir Bakke – en MFK-mann med suksess.

Artikkeltags