Ordfører på glattisen

Ordfører Tage Pettersen er ikke overrasket over at Norges Ishockeyforbund ikke anbefaler Moss som deltagerby under et eventuelt OL i Oslo i 2022. Han håper likevel at satsingen i Fredrikstad kan være med på å løfte fylket i sin helhet.

Ordfører Tage Pettersen er ikke overrasket over at Norges Ishockeyforbund ikke anbefaler Moss som deltagerby under et eventuelt OL i Oslo i 2022. Han håper likevel at satsingen i Fredrikstad kan være med på å løfte fylket i sin helhet. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Lørdag gjør mosseordfører Tage Pettersen sin debut som hockeytrener for Moss Hockey. Men kun i én periode.

DEL

- Jeg er jo fascinert av all slags idrett, og da jeg ble utfordret til å være gjestrener for Moss Hockey, så sa jeg selvsagt ja, smiler Pettersen.

Han har selv en fortid i hockeyklubben som leder, men gikk av i forkant av kommunevalget i fjor høst. Den rent hockeytekniske bakgrunnen har ordføreren kun fra løkke-hockey. Men har allikevel klare formeninger om hva han kan bidra med i lørdagens treningskamp mot Skien Lynx i Moss Ishall.

Diplomatisk trener

- Jeg har tenkt litt på hva jeg er god på, og ett av målene mine er å få gutta til å samarbeide bedre på isen. Dessuten kan jeg godt tenke meg å bruke mine diplomatiske sider til å få noen færre utvisningsminutter enn de har hatt tidligere i år, sier Pettersen.

Tage Pettersen skal torsdag kveld trene sammen med laget – på skøyter, og ser det som en nesten like stor utfordring som lørdagens kamp.

- Jeg håper jo at jeg kan få være med på å sette mitt preg på uttak av førsterekka etter dagens trening, konstaterer han.

Har tro på Tage

- Ordføreren har vært delaktig i I.L. Kråkenes styre tidligere og jeg opplever han som en veldig sporty person som stiller opp på dette, uttaler hovedtrener Lars Oddvar Fjeldvang i Moss Hockey.

Fjeldvang har ingen betenkeligheter ved å la Pettersen ta «ansvaret» for laget sitt.

- Det er godt å se det engasjementet og fokuset Pettersen har på idretten, og det var derfor vi kom på ideen om å utfordre ham til dette, forklarer Fjeldvang.
 

Artikkeltags