Origi ofrer ikke keeperkarrieren for småpenger

uskyldig Tidligere MFK-keeper Arnold Origi er sikker på at spillerne i ULl/Kisa er uskyldige i påstandene om kampfiksing. foto geir hansen

uskyldig Tidligere MFK-keeper Arnold Origi er sikker på at spillerne i ULl/Kisa er uskyldige i påstandene om kampfiksing. foto geir hansen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Arnold Origi er i søkelyset etter kampfiksingskandalen i Ull/Kisa. Men MFKs tidligere keeper tar sterk avstand fra saken.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Eks-mossingen får et ufrivillig fokus mot seg siden han er keeper, og dermed den spilleren som lettest kan påvirke et kamputfall gjennom juksing.

– Ja, jeg ser at jeg kan bli mistenkt siden jeg står i mål, men det blir jo bare dumt. Jeg har ambisjoner om å spille enda høyere oppe, og vil ikke kaste bort karrieren min for noen tusenlapper, fastslår Origi.

– Jeg er helt sikker på at ingen av spillerne våre er involvert i dette, legger han til.

Den kenyanske landslagskeeperen har lært seg godt norsk, og synes hele saken er trist.

– Vi prøver å ikke tenke på det, og forbereder oss til neste kamp som vanlig, sier Origi, som har hatt en kjempesesong for overraskelseslaget.

Politianmeldt

I dag ble én spiller fra Ull/Kisa og to fra Follo politianmeldt for mistanker om kampfiksing. Og i Follo er det lagt lokk på saken.

– Instruksen er at vi ikke skal si noe, svarer mossing og Follo-spiller Martin Reier, som var på banen i kampen mot Østsiden, som er bakgrunnen for anmeldelsene. Follo ledet 3–0 en halvtime før slutt, og tapte 3–4.

– Jeg kan bekrefte at jeg spilte kampen. Utover det trener vi som vanlig, og såvidt jeg vet blir dette en normal uke for oss, sier Reier.

Etter at Asker meldte inn det mistenkelige 1–7-tapet for Frigg, er to kamper i MFKs avdeling under lupen. Men foreløpig er ikke MFK kontaktet av NFF.

– Nei, jeg har ikke hørt noe. Og det er jo helt utrolig at slikt kan forekomme i Norge og på det nivået vi driver, kommenterer MFK-leder Geir Henæs.

Les også: Skal undersøke om det har forgått kamfiksing i MFKs avdeling

Artikkeltags