Etter VM-runden i Argentina har Østberg både kjørt rally NM og deltatt i miljørallyet Zero rally i Norge. Med et avvik i 2010 er Acropolis Rally Hellas tilbake i Rally VM. Åpningsseremonien tok sted torsdag rett ved Akropolis og Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson er klare for å kjøre på i helgens Rally VM.

Del på Facebook

Dette er en av de tøffeste rundene i Rally VM. Banen har hard grus og steinete veier som koker opp av den stekende sola.
- Den røffe banen kan minne om et elveleire, forteller pappa Morten Østberg til moss-avis.no.
 

Ble frastjålet noter

Da gutta mellomlandet i London søndag, ble Jonas frastjålet sin bag som var full av viktige noter.
- I baggen til Jonas lå notene vi hadde fra vi kjørte her i 2008 og 2009, så det snudde ting litt på hodet for oss. Derfor måtte vi lage helt nye noter på alle prøvene og det gjorde at reccen ikke ble så lett. Vi har hatt problemer med reccebilen, men det er sånt som skjer. Ellers har gjennomkjøringen gått bra, sier Mads Østberg i en pressemelding fra Adapta World Rally Team.

Men nå har gutta prøvekjørt banen to ganger og laget notene på nytt. De har også funnet en bra setup på bilen.
- Mads har erfaring med de røffe greske veiene. Med riktig setup på bilen- en litt høyere innstilling på bilen som er tilpasset de tøffe veiene er mulighetene til å komme med i topp tre absolutt til stede, forteller Morten Østberg.

- Jeg føler at vi har funnet et setup som fungerer ganske bra nå, og rally Hellas er et løp jeg liker veldig godt. Det går ikke an å beskrive hvor røft det er en gang, det er helt ekstremt. Det er mye løse store steiner som ligger overalt i veiene, og det er flere steder du kan treffe ting i og utenfor veien. Så det er viktig å få med seg alt det i notene, og prøve å kjøre fort der man kan. Det er enkelte steder på etappene som man bare må slå av helt på tempo og sørge for omtrent å overleve gjennom de røffe partiene, sier Mads.

På lørdag kveld kjøres det en kveldsprøve, som går i mørket, noe de fleste deltakerne ikke er vandt med. Mads Østberg ligger nå på en sjette plass halvveis i VM-sirkuset.

Rally Hellas starter i kveld med offisiell start i Athen, 90 km fra basen i Loutraki. Deltakerne skal gjennom 17 fartsetapper før de er ferdige søndag ettermiddag.

Du kan følge Mads Østberg under løpet på Twitter, og på søndag sendes siste prøve Power Stage direkte på Viasat Motor kl. 13.00.

Les mer om Mads Østberg her.