Østberg liker krevende forhold

Mads Østberg ligger på en 2.plass i Portugal etter lørdagen. Løpet avsluttes i dag.

Mads Østberg ligger på en 2.plass i Portugal etter lørdagen. Løpet avsluttes i dag.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det var i perioder helt ekstreme kjøreforhold da Mads Østberg kjørte inn til en meget sterk 2. plass i Rally Portugal.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Dette var 24-åringens tredje andreplass i et VM-løp så langt i karrieren, og denne gangen lyktes han i et rally som normalt ville ha passet for de mest erfarne førerne. 

- Jeg liker meg når det er krevende forhold, og flere ganger har jeg hevdet meg bra når det har vært vanskelig å kjøre, sier Mads Østberg til Moss Avis.

Ekstreme forhold.

- Ja, for det virker å ha vært veldig varierende og til tider helt ekstreme kjøreforhold?

- Ja, det har vært mange utfordringer. Vi har hatt alt fra sol til snø, regn, mørkekjøring og tett tåke. På det mest ekstreme har sikten vært nede i 10 meter. Og når det regner her så blir veiene såpeglatte. Festet kan ikke sammenlignes med det vi har når det regner hjemme i Norge.

- Derfor har det vært viktig å holde igjen flere ganger når det har vært fristende å tråkke på litt, og det har vært viktig å ha gode sikkerhetsmarginer for å unngå utkjøringer og punkteringer, forklarer Mads Østberg. 

Hel etappe med punktert dekk.

Østberg fikk riktignok en punktering på den andre etappen fredag, og siden det ikke var service før etter den tredje måtte han kjøre tredje etappe med punktert dekk. Han falt da ned fra andre til tredjeplass, men han tok tilbake andreplassen i løpet av lørdagens første etappe.

Foran dagens seks siste etapper på til sammen 150 kilometer lå Østberg omlag ett minutt bak ledende Mikko Hirvonen og omlag et halvminutt foran treeren Evgeny Novikov. Østberg begynte etter hvert å kontrollere inn til andreplass. Marginen opp til Hirvonen ble til slutt på ett minutt og 51 sekunder, og avstanden ned til Novikov ble ett minutt og 34 sekunder.

La grunnlaget fredag.

- Hva var suksessfaktorene for at du lyktes så godt i Rally Portugal?

- Kjøringen vår på fredagen. Da tok vi mange fornuftige valg. Vi pushet på når vi kunne, og vi var flinke til å holde nok igjen når det var fare på ferde. Vi kjørte mye på 90 prosent og hadde hele tiden en viss sikkerhetsmargin å gå på, sier Mads Østberg.

Fredag var det 14 biler som kjørte ut på grunn av de sleipe veiene, blant dem Sebastien Loeb som ikke klarte å fullføre. 

Tredje andreplass i VM-løp.

Mads Østberg sa tidligere i rallyet at han kjører for å vinne, men finske Mikko Hirvonen ble for sterk og stakk av med seieren i Portugal.

Men for tredje gang i karrieren kjørte Østberg inn som nest raskeste fører, og han og kartleser Jonas Andersson har mye å juble for etter nok en fantastisk helg i rallybilen. Våler-føreren sikret seg også viktige VM-poeng, heder og ære.

Den andre nordmannen, Petter Solberg, kjørte inn til en fjerdeplass, 22 sekunder bak Novikov.

Østberg har bare kjørt tre av fire VM-runder i år, men ligger likevel på en fjerdeplass på totallista bak Loeb, Hirvonen og Solberg.

Mister to VM-runder.

- Hva tenker du om muligheten til å hevde deg i VM-sammendraget?

- Jeg ligger godt an nå, men jeg kommer jo til å gå glipp av to VM-runder i år. Jeg sto over den første i Monte Carlo, og jeg kommer heller ikke til å kjøre på New Zealand.

 Neste VM-runde er i Jordan 15. april. Også den går på grus.

Artikkeltags