– Jeg har jo kjørt med den gamle bilen de siste løpene. Nå har vi fått gjort en del forandringer på den nye bilen, og planen er å bruke den i Rally Portugal, forteller Østberg.

VM-runden i Portugal kjøres siste helgen i mai, før det skal den nye bilen testes grundig.

– Vi har brukt god tid på å teste og utvikle bilen, så vi håper jo at den har tatt noen steg i riktig retning. Nå skal vi først teste den i Rally Sørland, om en uke. Så skal vi kjøre South Swedish Rally om tre uker, kommenterer rallyføreren.

– Det blir jo to testløp, men man kjører jo alltid for å vinne. I tillegg har vi lakkert bilen. Vi har kjørt med sort bil i vinter, det blir litt varmt nå på sommeren. Derfor har vi lakkert bilen hvit, legger han til.

Østberg stått over de tre VM-rundene etter Rally Sverige, han stiller heller ikke til start på New Zealand. Likevel ligger Østberg på en 12. plass sammenlagt i VM, med sine fire poeng fra Rally Sverige. I slutten av mai, drar han nok en gang på poengjakt ute i verden, da han setter kursen mot Portugal.

Vant i Stavanger

Sist helg kjørte Mads Østberg Rally Stavanger, for å holde hjulene varme. Oppladningen ble ikke den beste, selv for en rallyfører.

– Planen var å fly til Stavanger torsdag kveld. Det gikk dårlig, så vi kjørte ned slik at vi kom frem tidlig fredag morgen, forteller han.
Den lange bilturen satte ikke Østberg ut av spill. Og dermed kunne han igjen stille seg øverst på pallen.

– Dette løpet var jo mye mindre enn en NM-runde, men det er alltid moro å kjøre løp og ikke minst vinne.

Han kan også fortelle at en del av formålet med å kjøre Rally Stavanger var å vise seg litt frem på Vestlandet.
– Store deler av rally i Norge foregår på Østlandet og tildels i Midt-Norge. Det var yppelig forhold å vise seg litt frem i Stavanger på, sier han.

Vil lage show i Trysil

Det er ikke bare i rallyløypene Mads Østberg vil vise seg frem. Nylig var han i Trysil alpintanlegg og spilte inn en reklamevideo for en ny samarbeidspartner.

– Vi spilte inn en video. DC er kjent for litt spesiell markedsføring. Det ble veldig bra, og jeg synes det var kjempemoro. En ny og utrolig artig opplevelse, forteller 22-åringen.

– Det ligger en teaser ute på nettet allerede, men selve filmen vi spilte inn er ikke lagt ut enda, legger han til.

Den nye samarbeidsavtalen som er inngått mellom Østberg og DC, gjør at det ikke er siste gang rallyføreren blir å finne på filmsettet.
– Jeg vet ikke konkret hvordan filmer det blir, men vi skal ikke se bort i fra at det blir mer kjøring i en alpintbakke, røper Østberg.

Neste vinter håper han også å få laget et show i alpinbakkene i Trysil.
– Det hadde vært utrolig gøy, avslutter han.