Solen prydet startfeltet på Kråketråkken, og selv om skyene gjorde sitt inntog utover dagen, la det ingen demper på en feiende flott sykkeldag.
– Regnet kom idet de siste etternølerne passerte målstreken, så værmessig ble det helt perfekt, sier Øystein Hansen i Moss Cycle Klubb.

Del på Facebook

Se stort bildegalleri fra Kråketråkken 2011 her

Økning fra i fjor

312 ryttere var påmeldt til Kråketråkken, mot 230 i fjor. Og da vi gikk i trykken regnet arrangørene med at rundt 290 syklister hadde gjennomført det 72 km lange ritter, som hadde start og mål ved Rygge kirke.

Så var det også god stemning hos de driftige arrangørene.
– Dette er liksom vår greie, og det er jo flott at vi kan få til noe som dette her hos oss, stråler Helge G. Watndal, som gjorde jobben som speaker under Moss Cycle Klubbs storsatsing.

Det er fortsatt klart flest menn som setter seg på konkurransesykkelen, men antall jenter er stadig voksende. Og i Moss CK kan de kvinnelige syklistene vise til stadig flere fremganger.
– Det er morsomt med jentene, og de gjør det jo veldig bra. De er veldig flinke til å trene, og bidrar stort til å styrke det sosiale miljøet i klubben, hevder Watndal.

Waagan vant

I går vant Marie Waagan K30-39, og var eneste lokale klassevinner på jentesiden.

Men vi tar med at Kristin Bryntesen Watndal vant K40-44, og de ter en god porsjon lokalt blod der i gården, også.
Blant gutta vant Rune Holtze Jensen M50-54 med Pål Nilsen på 5. plass. Ola Bratlie vant M65-69 foran Knut Ødegaard.

I den største klassen, M30-39, ble Soon CKs Rune Porsholt beste lokale rytter på 14. plass. Svein Anders Aarsbog og Kristoffer Askautrud, begge fra Moss CK, ble nr. 15 og 16.
Svein Gåsbakk ble beste mossing i M40-44, på 6. plass.

Raskeste rytter gjennom de 72 kilometerne var vinneren av M30-39, Øystein Seth Fiskå fra Oslo. Han syklet på tiden 1.49,27.

Christian Frederik-ritt?

Kråketråkken krydret en fullstappet idrettshelg i regionen vår, og med så mange deltagere har Helge G. Watndal en klar oppfordring foran neste års utgave:
– Hvorfor kan ikke arrangørene av Christian Frederik-løpet også ta inn sykkel. Jeg synes at Kråketråkken i 2012 bør være en del av Christian Frederik-arrangemenet, sier Watndal til Moss Avis.

Rundt 15 av rytterne hadde ikke fått påvist tid i går, angivelig på grunn av en feil med databrikkene. Men ingen av disse skal være lokale, får vi opplyst.


RESULTATER: For fullstendige resultatlister, se her. 

FLERE BILDER: Se stort bildegalleri fra Kråketråkken 2011 her

Del på Facebook