En som ikke har lykkes i NM så langt i år er Mads Østberg fra NAF Motorsport Asker & Bærum. De siste tre års norgesmester har brutt begge rundene så langt. Men siden Mountain Rally har Østberg og hans svenske kartleser Jonas Andersson kjørt inn til en sterk 8. plass i den svenske VM-runden og de har vunnet KNA Rally Finnskog. Det skulle derfor ikke være tvil om at det er en poengsulten Østberg som stiller til start i Numedalsraly på lørdag.

Det er NMK Nore & Uvdal som er arrangør Numedalsrally som i år kjøres for 21. gang. Arrangøren kan love perfekte forhold på blant annet den legendariske fjelletappen over Smådøla, som de rundt 115 deltagerne skal kjøre to ganger.

Siste på is og snø

Numedalsrally er sesongens tredje NM-runde, og den siste på snø og is. De to første rundene har vært Sigdalsrally og Mountain Rally, som begge er vunnet av Anders Grøndal fra NMK Drammen og hans kartleser Veronica Engan.
 
Grøndal har dermed fått en knallstart på sesongen i sin Subaru Impreza WRC, og han leder mesterskapet i WRC-klassen. Etter de to første rundene er han 19 poeng foran Svein Frustøl fra Kristiansand Automobilklubb (KAK), som kjører en Ford Focus WRC. Grøndal har 58 poeng mot Frustøls 39.

På en 3. plass i denne klassen følger Henning Solberg fra KNA Indre Ytre Østfold. Solberg kjørte inn til 2. plass i Mountain Rally med en Ford Focus WRC, men stiller ikke til start i Numedalsrally. Da er han opptatt med VM-runde i Mexico.
 
Det er også Eyvind Brynildsen, som i går satte kurs mot Sør-Amerika for å forberede seg til helgens VM runde i Mexio.

Engan leder

I NM for kartlesere er det Veronica Engan fra NAF Motorsport Asker & Bærum som leder etter de to første rundene. Hun kjører med Andreas Grøndal, og står bokført med 58 poeng. Nærmest henne følger Roger Eilertsen fra NAF Øvre Østfold med 45. På 3. plass ligger Ola Fløene fra NAF Hamar med 41 poeng.

Gruppe N


I klassen for de mindre trimmede firehjulsdrevne bilene, gruppe N over 2000 ccm og S2000, er det Sveinung Bieltvedt fra NAF Øvre Østfold som leder etter to runder. Med sin Subaru Impreza WRX vant han denne klassen i forrige runde, og han har dessuten andreplass fra årets første NM-runde. Sammen med kartleser Roger Eilertsen står han dermed med 53 poeng.

På en andreplass følger fjorårets mester, Andreas Mikkelsen fra NAF Motorsport Asker & Bærum. Han åpnet årets NM-sesong med seier, men slet med problemer i Mountain Rally. Allikevel står han bokført med 48 poeng som han har kjørt inn sammen med kartleser Ola Fløene i deres Subaru Impreza.
Anders Kjær fra NMK Larvik ligger på en 3. plass i denne klassen med 33 poeng. Kjær kjører også en Subaru Impreza, og har vært jevn med henholdsvis 3. og 4. plass i de to første rundene.