Råde Skytterlag markerer sitt jubileum med bredde og tyngde

Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

I en hel uke, fra 23. til 29. oktober, vil Råde stå i skytingens tegn. Råde Skytterlag inviterer hele bygda til å feire klubbens 150 år.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Nøyaktig stiftelsesdato for Råde Skytterlag, som i starten het «Skydeforening for Raade Tinglag», var 11. august 1861.

Del på Facebook

Stiftelsesmøtet ble for øvrig holdt på gården Skraatorp.
Om jubiléet finner sted noe forsinket, skal det på den annen side bli vanskelig ikke å bli lagt merke til. Det vil bli avholdt jubileumsarrangementer en hel uke, og folk i hele Råde er invitert til å ta del i mange av dem.

Rikholdig meny

Leder av festkomitéen Marit Solberg, klubbleder Frank Solberg og æresmedlem Rolf Kristiansen har trukket i mange tråder for å få til en svært rikholdig meny.
Fra søndag 23. til og med tirsdag 25. oktober arrangeres åpent jubileumsstevne på 15 meter (innendørs).
– Det skulle egentlig bare ha vært mandag og tirsdag, men stevnet ble så fort fullbooket at vi valgte å utvide med søndag, sier Marit Solberg.

Hanevold kommer

Onsdag 26. oktober kommer er en av tidenes beste internasjonale skiskyttere, Halvard Hanevold, for å holde et foredrag om vinnerkultur, motivasjon og prestasjon. Han skal dele sine erfaringer som toppidrettsutøver i både medgang og motgang.
– Her er alle velkomne, så vi satser på stor oppslutning her, sier Marit Solberg.
– Hvordan fikk dere tak i Halvard Hanevold?
– Han har jo lagt opp som skiskytter, og jeg var ganske tidlig ute med å rette en forespørsel. Allerede da vi bestemte oss for jubileumsuken for ett år siden tok jeg kontakt, forteller Marit Solberg.

Bygdekveld

Torsdag 27. oktober er det bygdekveld.
– Her inviterer vi hele bygda til å bli bedre kjent med Råde Skytterlag. Vi skal ha utstilling av gamle våpen og klær. Vi skal demonstrere ulike skytegrener. Og alle som ønsker kan få skyte på 15 metersbanen med instruktør, sier Rolf Kristiansen. Han legger til at det også blir tombola, kafeteria og bildefremvisning på storskjerm.

Ungdomsfest

Fredag 28. oktober blir ungdommens jubileumsdag med brus, pizza, musikk og sosiale aktiviteter.
– Her samarbeider vi med kommunen om å flyttet den ukentlige ungdomskvelden/ diskoen fra Allaktivitetshuset til skytterhuset for denne anledningen, sier Marit Solberg.
Lørdag 29. oktober avsluttes uken med fest for voksne medlemmer og inviterte gjester.
– Foreløpig er det påmeldt mellom 60 og 70 til festen. Hvis vi blir mer enn 80 må vi flytte festen fra skytterhuset til klubbhuset til Råde IL. Vi ønsker at alle de voksne medlemmene skal få anledning til å være med, sier Frank Solberg.

Inviterte gjester

Skytterformannen kan fortelle at det er invitert gjester fra kommunen, sponsorene, Det frivillige Skyttervesen (DFS), Østfold Skyttersamlag, æresmedlemmer og øvrige voksne medlemmer.
Æresmedlem Erik Weel, som var skytterlagets leder fra 1982 til 1985, og fra 1996 til 2001, skal være kveldens toastmaster.
– Kan det bli utnevnt nye æresmedlemmer?
– Vi ønsker ikke å røpe for mye, men noen medlemmer vil bli hedret på en eller annen måte, sier Rolf Kristiansen og Frank Solberg.
Råde Skytterlag har idag omlag 260 medlemmer, og 35 av dem er aktive. Klubben har elektroniske skiver på både 100 og 200 m banen ute, og på 10 og 15 m banen inne. Skytterhuset ble bygd i 1961 og påbygd i 1982. Klubben er en solid institusjon i lokalsamfunnet i Råde.

Artikkeltags