Det ble noen dramatiske minutter på dagens andre etappe, som også er VMs lengste etappe på 5,43 mil. Halvveis ut i etappen punkterte Østberg sin Ford Fiesta WRC, men fordi Ott Tänak kun lå 1:40 bak Østberg ville de tapt for mye på å bytte hjul. Derfor kjørte de videre med punktert bakhjul.– Det var noen dramatiske minutter. Når man må kjøre så langt på et punktert hjul er det mye som kan skje med bilen og det var en spenning rundt om han i det hele tatt ville komme i mål. Heldigvis gikk alt bra, bilen holdt og vi tapte ikke for mye tid, sier Morten Østberg, teamsjef i Adapta World Rally Team i en pressemelding.

Flere fikk problemer

VMs lengste etappe skapte også problemer for andre biler. Jari-Matti Latvala, som lå på 3. plass før etappen, snurret og måtte bryte løpet. Dermed gikk Petter Solberg opp til 3. plassen og Mads sikret seg 4. plassen og er den beste plasseringen han har i Rally Mexico.

– Mads har kjørt veldig bra her nede og har fått gjennomført det han ville. I tillegg henter han sine aller første power stage-poeng, etter en knallsterk 3. plass på dagens siste etappe, sier Morten Østberg.

Endret taktikk

Før lørdagens etappe endret teamet til Østberg taktikk fordi de så at en pallplassering var ute av rekkevidde og gikk for å bruke løpet som test. En taktikk de er svært fornøyde med å ha gjennomført.

– Noen løp går vi for pallen, andre ikke. Mexico er et løp vi ikke går for pallen i, fordi Mads har for lite erfaring herfra. Portugal derimot, som er neste løp, vil målet være å komme så høyt på pallen som mulig, forklarer teamsjefen.

Til tross for enkelte utfordringer og problemer i løpet av helgen, er Østberg veldig fornøyd med rallyet og spesielt sine første power stage-poeng.

– Også teamet og M-sport er veldig fornøyde med løpet i sin helhet. Mads kjører sikkert og kommer alltid med hel bil inn til mål. Dette har gått veldig bra, sier Morten Østberg. Etter å ha ligget som nummer tre etter første dag og nummer fem etter dag to, tok Østberg revansj på den siste kjøredagen i Rally Mexico og sikret seg viktige VM-poeng.