Skal jakte klubbrekorder

Sondre Sølberg er klar for en ny sesong, og selv om han har slitt litt med gamle skader håper han sette nye rekorder. Det gjorde han i Gøteborg.

Sondre Sølberg er klar for en ny sesong, og selv om han har slitt litt med gamle skader håper han sette nye rekorder. Det gjorde han i Gøteborg. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Sondre Sølberg har planen klar for sesongen i friidrett. Han skal forbedre klubbrekordene på mellomdistanse.

DEL

Under fredagens stevne på Melløs Stadion, løp Sølberg inn til seier og ny personlig rekord på 300 meter med tiden 36.24, noe han er greit fornøyd med.

- Det er et halvt sekund bedre enn den gamle rekorden, og det helt greit til å være det første stevnet i mai. Jeg håper å korte ned mer på den tiden i løpet av sommeren, sier han.  

Sett seg ut rekorder

Det er klubbrekordene på 400 og 800 meter Sølberg har satt seg som mål og forbedre i årets sesong.

- Jeg er veldig positiv til sesongen. Det er et par klubbrekorder jeg har sett meg ut. Både Are Nakkims rekord på 800 meter, og Martin Blekkerud sin på 400 meter er innenfor rekkevidde, og de er derfor et naturlig mål for meg, sier Sølberg.

Han ser også frem til Senior-NM i august hvor han ser for seg et godt løp på 800 meter.

- NM blir nok det største for meg i år. På 800 meter er det tiden 1.49 som blir en milepæl for meg som skal være mulig å ta, sier han. 

LES OGSÅ: Sølberg løp knallgodt i comebacket

God oppkjøring

Det er på grunn av den gode sesongoppkjøringen Sølberg har satt seg sine mål.

- Oppkjøringa har vært veldig bra fra desember til og med mars egentlig. Jeg hadde et lite tilbakeslag i april, men jeg har fortsatt hatt et godt grunnlag. Så hvis jeg bare for holdt beina uten skader nå i sommer, så kan det gå raskt det her, sier han.

Har slitt med akilleshælene

Det er vært akilleshælene som har vært problemet for Sølberg tidligere, og de gjorde også at han måtte stå over både 2011- og 2012 sesongen. Han har et håp om at de ikke skal lage noe trøbbel for han i sommer, slik at han nå kan ha en hel sesong uten skader. Men han har allerede merket noe til de gamle skadene.   

- Jeg slet litt med akilleshælene i april, så jeg har egentlig ikke fått trent med piggsko siden mars. Så jeg kjenner jo litt til at det sitter der, men det er helt overkommelig ennå, sier Jeløy-gutten.

For han har tatt sine forhåndsregler hvis noe slikt skulle komme opp.

- Jeg har tatt litt hensyn til det under treningene, så det er blitt litt mindre trening på bane enn før, men ellers fungerer kroppen som det skal, sier Sølberg

 


 

Artikkeltags